SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 23.05.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 23.05.2024

23 Mayıs 2024 Perşembe - 08:14




Olaylar ve Yaşananlar | 23.05.2024





KOÇAL AK PARTİ’YE GEÇER Mİ?

Bağımsız Vakfıkebir Belediye Başkanı Fuat Koçal, “Ben buraya hizmet için geldim. İller Bankasındaki görevlerim sırasında yaptığım işleri, edindiğim tecrübeleri ilçem için uygulamaya geldim. Halkımız bize güvendi, destek oldu” diyor ve ekliyor: “Vakfıkebir’in birçok altyapı sorunu var, hepsini çözeceğiz. İlçede bir sistem kurmaya çalışıyorum, sorunlara neşter vuracağız.” 31 Mart yerel seçimlerinde Bağımsız aday olarak girdiği Vakfıkebir Belediyesini kazanan Koçal’ın açıklamalarına bakarsak geçmiş dönem hizmet filan yapılmamış, işler yarım yamalak  kalmış. Koçal başkan bakalım bu sorunları tek başına bağımsız olarak mı çözecek yoksa AK Parti’ye geçerek merkezi hükümetin avantajlarını mı kullanacak?

BÖLGE VEKİLLERİ NEREDE?

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2024 yılı yaş çay alım fiyatının kilogram başına 17 lira, üreticilere verilen destekleme bedelini ise 2 lira olarak açıkladı. 2024 yılı yaş çay bedeli olarak üreticilerin eline kilogram başına 19 lira geçeceğinin belirlenmesiyle birlikte ziraat odaları, üreticiler ve siyasi parti temsilcileri tarafından tepkilere neden oldu. Çay bu bölgenin en önemli geçim kaynağı. Üretici perişan ama ne Artvin ne Rize ne de Trabzon’da vekillerden ses seda yok. Üretici bu zor günlerde yanlarında olmayan siyasilere sert çıkıyor ve ne zaman yanımızda olacaksınız diye soruyor.

TOPRAĞIN ÜSTÜ DAHA ÖNEMLİ

Anayasa Mahkemesi, ülkenin en büyük çevre direnişlerinden birine sahne olan Artvin Cerattepe’de madenciliğin önünü açan çevresel etki değerlendirme (ÇED) olumlu kararını iptal etti. Kararda, projede su kirliliği, orman tahribatı, ekosistem bütünlüğü açısından karşı karşıya kalınabilecek durumlar için alınan önlemlerin belirtilmediği vurgulandı. Proje alanının şehir merkezine yakın olması sebebiyle insan sağlığı üzerinde ciddi etkileri olabileceği de vurgulanırken çıkarılacak cevherin içeriğinin çevre ve canlı sağlığı açısından tehlikeli olduğunun altı çizildi. Yeniden yargılamanın yolunu açan mahkeme, kararı Rize İdare Mahkemesi’ne de yolladı. 

MÜCADELEDEN VAZGEÇMEK YOK

AK Parti il kongreleri ile ilgili takvim açıklaması sonrası gözler kimlerin aday olup olmayacağına çevrildi. Trabzon’da mevcut il başkanı Dr. Sezgin Mumcu ile yola devam noktasında genel merkezin bir eğilimi söz konusu. Yerel seçimlerde her ne kadar Ortahisar, Beşikdüzü, Yomra, Vakfıkebir ve Arsin kaybedilmiş olsa da Trabzon Büyükşehir Belediyesi dahil diğer ilçelerden gelen başarılı sonuçlar İl Başkanı Mumcu’nun hanesine artı yazıldı. AK Parti Trabzon İl Başkanı Mumcu da mücadele noktasında hem kararlı hem de kendini başarırız olarak görmüyor. 

SOYLU CEVAP VERDİ

Eski İçişleri Bakanı AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in TBMM grup konuşmasındaki “Süleyman Soylu, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kriminal ve karanlık bakanı” sözlerine yanıt verdi. “Akıl operasyonu lazım” diyen Soylu, sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı: Özgür Özel Bey, yaptırdığınız makyaj operasyonları yetmiyor, akıl operasyonu da lazım ancak onun da çaresi yok. Bir önceki başkanınız da aynı iftiraları söyleyerek ‘ortak’ kumpasınızla gitti. Esas patronunuzdan kurtulabilirseniz, Allah’a şükür biz buradayız… Bu arada cezaevindeki bilumum PKK DHKPC’li kriminal olmayan terörist arkadaşlarınızı da unutmayınız.

BEN KELİMESİNİ YASAKLAYACAĞIM!

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı  Opr. Dr. Muhammet Erkan dün itibarıyla resmen göreve başladı. Olağanüstü kongresi sonrası görevlerinde istifa eden il başkanlık koltuğuna genel merkez tarafından atanan Erkan, “İl yönetimini kurmakta tek yetkili kişi benim. Ancak teşkilatı kurduktan sonra ‘ben’ kelimesini yasaklayacağım, ‘biz’ olacağız. Her anlamda aktif, enerjik bir yönetim oluşturacağız. Teşkilatlarımızda fikir çatışmasını besleyeceğiz ancak ego çatışmasını önleyeceğiz. Sevgiyi ve saygıyı hakim kılacağız” dedi. Erkan ilk olarak partideki görevlerinden istifa eden il ve ilçe teşkilatlarından 30’a yakın partili ile bir araya gelip birlik ve beraberlik toplantısı yapacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap