SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Üretici fındığa sahip çıktı

Üretici fındığa sahip çıktı

09 Kasım 2015 Pazartesi - 15:29




Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Meclis Başkan Yardımcısı ve Fındık Komitesi Başkanı Evren Enginyurt, fındık fiyatının serbest piyasada artmaya dev





Özellikle 1 Kasım seçimlerinden sonra piyasaya olumlu bir hava estiğini ve bunun fındık fiyatına yansıdığını belirten Evren Enginyurt, halen Ordu serbest piyasasında 13 liradan işlem gören fındığın her an 14 lira olabileceğini ve giderek artış gösterdiğini kaydetti.Bundan sonraki aşamalarda da fındık fiyatının 15 TL ve yukarısına seyredeceğini belirten Enginyurt, "1 Kasım seçimlerinin oluşturduğu olumlu havayla birlikte fındık fiyatı kademeli olarak yükseliyor. Giresun’da serbest piyasada 15 lira olan fındık Ordu’da 14 liraya dayandı. Her an artmaya devam ediyor. Üreticinin fındığını elinde tutması ve piyasaya ihtiyacı kadar ürün indirmesi fiyatın yükselmesindeki ana etken oldu. Buradan şu anlaşılıyor ki, üretici fındığını elinde tutarsa serbest piyasa fiyatı artacaktır. Unutulmasın ki, dış fındık alıcıları tüm spekülasyonlara rağmen Türk fındığına muhtaçtır” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap