SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Üniversitelerde 2. dönem şoku!

Üniversitelerde 2. dönem şoku!

09 Şubat 2015 Pazartesi - 11:10




Hayat pahalılığı öğrencilere okul bıraktırıyor.





Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli yerlerinden bölgemizdeki üniversitelere okumaya gelen ve ev kiralamak durumunda kalan öğrencilerin ev kiraları, ulaşım sorunları ve kentlerin pahalı olması gibi birçok nedenle okullarını ya bıraktığı ya da dondurduğu ortaya çıktı 

BÜTÇE KARŞILAMIYOR

Türkiye ve dünyanın çeşitli bölgelerinden Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki üniversitelere gelen öğrenciler, bir bir okullarını ya bırakıyor ya da dondurmak zorunda kalıyor. Ev kiralarının çok yüksek olduğundan yakınan öğrenciler, ulaşım sıkıntısı da çektiklerini ekliyor. Öğrenciler, kira parasının yanı sıra elektrik ve su giderlerini de bütçelerinin karşılamadığından muzdarip.

YETKİLİLER NEREDE?

Maddi imkansızlıklardan dolayı okullarını donduran öğrenciler yetkililerin bu konuda bir adım atmamasına tepki gösteriyor. Yurt ve apart evleri tercih eden öğrenciler de "Bir oda parası bir ev kirasına eşit durumda. Kentin yetkili makamları sadece gelip yaşadığımız sıkıntıları görsünler, ne demek istediğimizi anlayacaklar" sözleriyle içinde bulundukları durumu özetliyor.

BAŞKA KENTLERE..!

Bölgedeki hayat pahalılığı ve bazı kampüslerin kent merkezilerine uzak olması nedeniyle yüzlerce öğrencinin ikinci dönem için okulu bıraktığı, dondurduğu ya da başka bir okula geçiş yaptığı öğrenilirken bazı öğrencilerin ise, hayat pahalılığını kısa adı BİMER olan Başbakanlık İletişim Merkezi’ne şikayet ettiği ortaya çıktı. 

Kemal BEKTAŞ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap