SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Umutlarımı çaldılar

Umutlarımı çaldılar

15 Mart 2015 Pazar - 09:21




Trabzon’da eline aldığı pankartla tek kişilik protestoya imza atan öğretmen adayı Salih Kara, 7 yıldır atanamadığı için isyan etti.





Meydan Parkı, bugüne kadar birçok gösteriye, eyleme şahit oldu, fakat diğerlerinden farklı gerçekleşen bu eylemde 7 yıldır atanmayı bekleyen öğretmen Salih Kara, tek başına oturma eylemi yaptı. Kara, eline aldığı pankartta ‘Koşulsuz, sınavsız atanmak haktır, kurtuluş yok, tek başına ya da hep beraber 47 bin öğretmen atanmasının Nisan ayında yapılması gerekir. Bütün öğretmen adaylarının atanması gerekir’ yazarak isyanını dile getirdi. Kara, eylemi niçin gerçekleştirdiğini şu sözlerle ifade etti: "Matematik öğretmeniyim ve 7 yıldır atanmayı bekliyorum. Birçok hayallerle bitirmiş olduğum öğretmenlik mesleğini yapamıyorum. Buna kimsenin hakkı yok. Soyadım gibi bahtımda kara olsun istemiyorum. Her ilde üniversitelerde kontenjanları artırdılar. Ülkemizdeki öğretmen ihtiyacını düşünmediler. Adaletsiz sınav sistemlerine mahkum edildik. Mezun olan insanların emekleri çalındı. Okumayı anlamsızlaştırdılar."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap