SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Türkiye'nin en genç kalaycısı Fatsa'da

Türkiye'nin en genç kalaycısı Fatsa'da

17 Aralık 2016 Cumartesi - 12:35




Ordu’nun Fatsa ilçesinde 21 yıldır kalaycılık mesleği ile uğraşan Serkan Özçelik(32), ilerleyen teknoloji sayesinde artık bakır kaplara olan ilginin a





Eskiden kalay yaptığı ocaktaki ateşin hiç sönmediğini söyleyen Serkan Özçelik, “Şimdi haftada bir ocak yakabilirsek ne mutlu” dedi. Yaş olarak bakıldığı zaman yaptığı araştırmada en genç kalaycının kendisi olduğunu belirten Özçelik, “Yeni nesilde bu mesleğe ilgi olmadığı için son kalaycı olarak bu mesleği ben noktalayabilirim” diye konuştu.

Dedesinin mesleğini devam ettirdiğini ve işini severek yaptığını belirten Özçelik, “İlerleyen teknoloji ile vatandaşların çelik ve teflon kaplı malzemelere yönelmesi nedeniyle bakır kap kullananımı azaldı. Bakır eşyalar artık eskisi kadar kullanılmıyor. Eskiden?bakırı kaplamakta kullandığımız ocaktaki ateş hiç sönmezdi. Şimdi haftada bir ocağı zor yakıyoruz” şeklinde konuştu.
Kalaycılık mesleğinin yok olmakla yüz yüze kaldığını ifade eden Özçelik, “Kendimize yardımcı çırak bulamıyoruz. Gelen çıraklarda iki gün durup, üçüncü gün kaçıyor. Mesleğimi götürebildiğim yere kadar devam ettirmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Hala meslekte olduğunu, duvara astığı küçük bir tabelayla duyurabildiğini belirten Özçelik sözlerini şöyle tamamladı: “Bu sayede insanlar, memlekette hala kalaycı olduğunu görüyor. Teknoloji bizi bitirdi. Artık bize ihtiyaç kalmadı.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap