SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Turizmin sorunları göz ardı ediliyor

Turizmin sorunları göz ardı ediliyor

31 Temmuz 2017 Pazartesi - 12:02




Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz, Doğu Karadeniz’de turizm konusunda birçok eksik olduğunu ancak siyasilerin bu eksiklikle





Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz, bölgede turizmi geliştirmek adına yürütülen faaliyetlerin mevcut eksikliklerin giderilmemesi nedeniyle sekteye uğradığını bildirdi. Yılmaz, bu eksikliklerin siyasilerce göz ardı edildiğini belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulundu. Yılmaz, “Ben buradan Cumhurbaşkanımızı Trabzon’a davet ediyorum, gelip bizim dertlerimizi, sıkıntılarımızı dinlemesini istiyorum. Trabzon’a gelip bu eksiklikleri kendi görmelidir. Vekillerimiz artık buna ses çıkarmıyor. Bu böyle yürümez” dedi.

Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Trabzon bazında bölge turizmini değerlendiren Yılmaz, siyasilerin bu konuda harekete geçmeleri gerektiğinin altını çizdi. İşte Yılmaz’ın açıklamaları:

KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞART

“Trabzon’da sürekli konuşmamıza rağmen turizm konusunda hiçbir gelişme olmamıştır. Üzüldüğümüz nokta ise Trabzon’da hala turistlerin eğlenecekleri bir nokta olmaması ve onlara karşı bir fiyat politikasının belirlenmemesidir.  Uzungöl’deki yapı yoğunluğu da bölge turizminin sorunlarındandır. Bu konuda hiç kimse bu güne kadar engelleyici bir faaliyette bulunmamıştır. Biz uzun zamandır bu çarpık yapılaşma için konuştuk. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi ‘kentsel dönüşüm şart’ dedik. Rize’de Ayder için gerçekleştirilen dönüşümü örnek gösterdik. Teleferik dedik. Beşikdüzü küçük bir ilçe olmasına rağmen teleferiği kendi belediyesine aldı. Bizim Trabzon’daki koskoca belediyemiz bir teleferik yapamıyor. Sahil boyunca insanların denize girebileceği plajlar yapamıyor.”

NEDEN BAŞARAMIYORUZ?


“Şehrin içerisi otoparklarla dolu ama neden turizm alanları için özel bir turizm otoparkı oluşturulmadı? Şehrin içine müze koyuldu. Şehrin içi dolmuşlarla dolu. Bunlar hoş manzaralar değil. Neden bu güne kadar hep konuştuk? Neden turizm konusunda bir çivi bile çakılmadı? Amacımız Trabzon’da otopark sistemiyle para kazanmak mı, otopark sistemiyle para kazanmak mı? Hangisi daha önemli ve karlı? Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi ‘milli gelire en çok katkı sağlayan konu turizm’. Turizm olmazsa Karadeniz’de canlılık ve gelişim olmaz. Şehir Hastanesi ve Yatırım Adası projeleri yapılması adımlarının yanı sıra yanlış uygulamaların da görülüp önlenmesi çok önemli. Bu esnafların dertleri ile ilgilenilmeli. Buradan bütün sivil toplum örgütlerine sesleniyorum, turizm konusunda birlik olmalıyız. Biz çevre illerdeki turizm acenteleri ile toplantılar yaptık. Sürekli bir şeyler yapma peşindeyiz. Bizim amacımız Karadeniz’in turizm konusunda marka olmasını sağlamak.”

BİRLİK OLMALIYIZ

“Turizm konusunda bir araya gelemiyoruz. Var olan şikayetler hep aynı şekilde devam ediyor. Siyasilerimiz müdahil olmalarına rağmen bir çözüm üretemiyorlar. Trabzon şu anda destinasyon şehri olarak tanınıyor. Ama şu anda bölgenin diğer illeri bu konuda ön plana çıkıyor. Özellikle Arap turizmine yönelik birçok acentemizin de bu konuda hassas olması gerekiyor. Acentelerimizin işlerine Valilik, Emniyet, Belediye ekipleri de saygı duymalı, ceza yaptırımı uygularken de bazı konuları göz önünde bulundurmalı.”

CUMHURBAŞKANINA ÇAĞRI

“Amacımız Trabzon’un kalkınması ama Trabzon’da maalesef trafik karmaşası var. Boztepe araç parkına dönmüş, bir de oraya otel yapılıyor. Neden bunları hiç kimse görmüyor? Ben buradan Cumhurbaşkanımızı Trabzon’a davet ediyorum, gelip bizim dertlerimizi, sıkıntılarımızı dinlemesini istiyorum. Trabzon’a gelip bu eksiklikleri kendi görmelidir. Vekillerimiz artık buna ses çıkarmıyor. Bu böyle yürümez. Bürokratlar emir kulu, siyasiler buna dur diyebilir. Eski Trabzon’un geri dönmesini istiyorsak alenen toplantılar yapacağız, bu sorunları çözeceğiz.”


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap