SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Turizmcilerin kış korkusu başladı

Turizmcilerin kış korkusu başladı

16 Eylül 2017 Cumartesi - 09:06




TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, iyi bir yaz sezonu geçirdiklerini belirterek kış aylarında da bölgeyi hareketlendir





Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte turizmciler kara kara düşünmeye başladı. 2017 yılında iyi bir sezon geçirdiklerinin belirten Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, hedefledikleri turist sayısına ulaşmasalar da geçen yıla oranla yüzde 20 artış yaşadıklarını söyledi. Trabzon’un bir milyon turist ağırlayacak kapasitesi olduğunu ifade eden Gürkök, “Gelecek sene daha da çok turist gelmesini bekliyoruz. İleriye dönük hedefimiz için şimdiden hazırlıklar başladık. Elimizde bir körfez pazarı var. Amacımız şimdilik elimizdeki pazarı tutmak korumak ve arttırmak” dedi. Turizmin tek pazarla yürümediğini vurgulayan Gürkök, konuşmasına şöyle devam etti: “İran ve Azerbaycan’a yönelik çalışmalarımız var. Nevruz ayı dahil sezonda da bölgeye gelmeye başladılar. Tabi ki bunları geliştirirken en önemli olan onları buraya nasıl getireceğiz. Dolayısıyla ulaşım çok önemli o zamanda doğrudan direkt seferler olması lazım. Mesela körfezden gelen ülkelerdeki bu seneki artışın önemli nedeni de Arabistan ve Dubai’den direkt uçuş sayısının çoğalmasıdır. Bu sezon her yıl üç veya dört sefer doğrudan yapıldı. Bunlar Mekke’den Cidde’den Riyad’dan Dubai’den Amman’dan direkt turist seferleri geldi.” Turizm Komisyonu şart Turizm sektöründe hizmet kalitesinin arttırılması için turizm denetleme komisyonu kurulması gerektiğinin altını çizen Gürkök, “Denetimler yapılmalı bu denetimler yapılırken de diğer iller gibi yapılmalıdır. Büyükşehirlerde yapıldığı gibi belediyeden, maliyeden, emniyetten, jandarmadan, SGK’dan, Tarım İl Müdürlüğünden, ulaştırmadan oluşacak bir turizm denetleme kurulu kurulmalıdır. Diğer illerde bunu çokça yapıyor. Bizim denetim yapma yetkimiz olmadığı için böyle bir komisyonun kurularak yaptırım gücü olmalıdır. Bir aksaklık olduğu zaman biz veya il kültür müdürlüğü cezai işlem yapamıyor dolaysıyla caydırıcı olmuyor. Bu komisyon kurulursa yaptırım gücü olur” şeklinde konuştu.

Mustafa SUNGUR

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap