SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Turizmciler bir araya geldi

Turizmciler bir araya geldi

04 Kasım 2015 Çarşamba - 12:40




Trabzon'daki turizmciler aralık ayındaki TURSAB olağan genel kurulu öncesi bir araya geldi.





Turizm İşletmeleri ve Seyahat Acentaları Derneği (TİSAD) Yönetim Kurulu, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nin (TÜRSAB) Aralık ayında yapılacak olan Olağan Genel Kurulu öncesinde bir araya gelerek yeni yönetimden beklentilerini dile getirdiler.

TİSAD Başkanı Murat Çavga, Aralık ayında Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği ( TURSAB) yönetimine mevcut başkan Başaran Ulusoy ile adaylar Emin Çakmak ve Firuz Bağlıkaya'nın aday olduğunu hatırlattı. Çavga, adayların proje ve vaatlerini incelediklerini ifade ederek, beklentilerini “Seçilecek yeni yönetimden Trabzon için isteklerimiz, TURSAB Genel Merkezi'nde şehrimizi temsil edecek bir yöneticinin olması. Trabzon'da Ortadoğu pazarına yönelik fuarlar düzenlenmesi, TÜRSAB Bölge Yürütme Kurulu'nun Trabzon'da ulaşılabilir ve modern hizmet verecek bir binaya kavuşturulması, Trabzon'da kış turizmini geliştirmeye yönelik eylemler yapılması, TÜRSAB belgeli turizmcilere yeşil pasaport verilmesine yönelik çalışmalar yapılması, havalimanı ve şehir merkezlerinde TÜRSAB’a ait otopark alt yapısının geliştirilmesi, Milli Park girişlerinde TÜRSAB belgeli araçların giriş ücreti ödememesi ve o milli parklarda TÜRSAB’a ait otopark alt yapısının oluşturulması, TÜRSAB genel merkezde acentalara 7/24 hizmet verecek profesyonel danışma hattının oluşturulması, TÜRSAB belge dağıtımının kotaya bağlanması ve belge devrinin önünün açılması. Turizm alanında faaliyet gösteren araçların plakalarının ayrılmasına yönelik eylemlerde bulunulması. Yurtdışı iş gezilerinin artırılması ve desteklenmesi. Bölge Yürütme Kurulları'nın denetim faaliyetlerinin daha etkin hale getirilmesi” olarak sıraladı. Turizm alt yapısının iyileştirilmesi ve turizmin gelişmesi için TÜRSAB’ın en önemli paydaş olduğunun bilincinde olduklarını kaydeden Çavga, “Trabzon'da turizm emekleme safhasında olan bir bebek durumunda. Onun için turizmciler, STK'lar ve turizmle ilgili bütün kurumlarla bu bebeğin sağlıklı büyümesi için gayret göstermek zorundayız" ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap