SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Turizm sadece eğlence değildir

Turizm sadece eğlence değildir

16 Mayıs 2015 Cumartesi - 00:00




Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz, sağlık turizminin katma değerinin diğer turizm çeşitlerine göre 25 kat fazla olduğunun a





Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz, turizmin artık sadece eğlence ile sınırlı olmadığını, sağlık turizminin ülkeye kazandırdığı katma değerin diğer turizm çeşitlerine göre 25 kat fazla olduğunu söyledi. Yaptığı açıklamada bütün branşları bünyesinde toplayan hastaneye kentin ihtiyacı olduğunu kaydeden Başkan Mustafa Yılmaz, "Bunun gerçekleşmesi için somut adımlar atmak gerek. Sözler ve vaatlerle hastane yapılmaz. Özel ya da devlet bünyesinde mi olacak tartışmaları kamuoyunu üzmekte. En kısa sürede devlet ve özel hastane ilgili yetkilisi bir araya gelerek ortak fikirde buluşup Trabzon’un bu hastaneye kavuşmasını sağlamalı" dedi.

Yılmaz, şöyle devam etti: "Bölgemizin incisi Trabzon Orta Doğu ülkesi için önemli bir sağlık ve ileri yaş ve engelli destinasyon merkezi olabilecek konumdadır. Sağlık turizmi için Türkiye’yi ziyaret eden konuklar uluslararası standartların üzerinde tıbbi cihazları, deneyimli hekim kadrosu tarafından tedavi olma imkanı bulurken sağlık merkezlerine yakın mesafedeki konaklama tesisleriyle de Türkiye’nin doğal güzellikleri ve hareketli şehir yaşamının tadını çıkarma imkanı buluyor. Bu anlamda sahil ile denizin birleştiği Karadeniz bölgesinin incisi konumundaki Trabzon’un dağınık durumlarda olan branş hastanelerini profesyonel bir biçimde merkeze toplamaya yani devlet desteğiyle tam donanımlı, her branşı içinde bulunduran merkezi büyük bir hastaneye ihtiyacı vardır."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap