SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Turist kimliğinde istihbarat yapıyorlar

Turist kimliğinde istihbarat yapıyorlar

05 Eylül 2017 Salı - 08:48




Karadeniz Bölgesi’nin önemli turizm merkezi olduğunu söyleyen Emekli Kurmay Albay Canfer Balçık, yöreye gelen turistlerin terörle iltisaklı olabileceğ





Mustafa SUNGUR

SADECE MAÇKA’DA DEĞİL

Trabzonlu emekli Kurmay Albay Canfer Balçık, kentte yaşanan terör olaylarını değerlendirdi. Balçık, “Terör olayı sadece Maçka'da yaşandı gibi görünüyor. Ancak terörist faaliyetler kapsamındaki istihbarat, işbirlikçi ve eleman temini, eyleme yönelik hedef tespit ve keşfi gibi faaliyetlerin bölgenin her tarafında yapılmakta olduğunu düşünüyorum” dedi.

ÖRTÜLÜ FAALİYETLER 

Avrupalı veya diğer ülke diplomatlarının bölgeyi ziyaret etmelerinin açık faaliyetler kapsamında olduğunu söyleyen Balçık, “Haber vermeden veya tespit edilmeden gelmeleri olası değil. Hedef alınan bölge, değişik eylem veya etkinliklerle ülke ve dünya kamuoyunun gündemine taşınır. Örtülü faaliyetlere dikkat etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

ARAPLARA DİKKAT!

Pontusçuluk faaliyetlerinin yanı sıra Karadeniz Bölgesi’ne MOSSAD ile iltisaklı binlerce İsraillinin geldiğine de dikkat çeken Balçık, “Şimdi de çok sayıda Arap turist var. Elbette bölgenin kalkınmasına katkıları var. Ancak terörist yapılanmalar ile onları kullananların, bunların arasına sızabileceğini de düşünmemiz lazım” şeklinde konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap