SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Tüm gücümüzü hizmete harcadık

Tüm gücümüzü hizmete harcadık

20 Temmuz 2017 Perşembe - 09:42








Trabzon’un Araklı ilçesi Belediye Başkanı Recep Çebi, “Biz tüm gücümüzü hizmet için harcadık. Halkımızın derdine deva olduğumuz taktirde işimiz anlam kazanıyor, daha da güç kazanıyoruz” dedi.

Trabzon’un Araklı ilçesi Belediye Başkanı Recep Çebi, gazetemize özel açıklamalar yaptı. Yürüttüğü projeler, turizm hedefleri ve Araklı’ya kazandırılan hizmetler konularında konuşan Çebi, vadettiği her şeyi yerine getirdiğini ve var gücüyle Araklı’ya hizmet için çalışmaya devam edeceğini söyledi. Belediye Başkanlığına başladığı dönemden itibaren Araklı için birçok değişim ve gelişimi de sağladıklarını aktaran Çebi, Araklı ilçesinin kent merkezini yeniden inşa edeceklerini belirtti. Bu işlem için gerekli kaynaklarını sağladıklarını ifade eden Çebi, buna ek olarak Kalecik bölgesinde inşa edecekleri tesisin ve Yolgören Mahallesi’nde inşa edilecek adliye binasının da müjdesini verdi. Araklı sahilinin eski haline oranla çehresinin çok değiştiğinin altını çizen Çebi, Araklı halkını sahille buluşturduklarını ve bunu yapmak için uzun uğraşlar verdiklerini söyledi. İlçenin göç vermemesi ve tercih edilir bir yaşam alanı olması adına çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Çebi’nin açıklamaları şu şekilde: 

BAŞKAN MÜJDELERİ SIRALADI

Başkan Çebi, kültür merkezi  projesi ile deniz kenarında bir restoran projelerini hayata gerçekleştiremediğini belirterek, “İnşallah bakanımızın talimati ile onlarıda yapacağız”dedi.

“Vaatlerim arasında gerçekleştiremediğim iki projem vardı. Birisi kültür merkezi idi. Onu yakında yapacağız, diğeri de deniz kenarında yapılacak bir restorandı. Onu da sayın bakanımızın talimatı ile inşallah yapacağız. 1.5 milyonluk bir yatırımımız söz konusu Kalecik bölgesine bir restoran kazandıracağız. Şu anda dolgu çalışmaları yapılıyor. İnşallah bu yılın sonunda da buranın açılışını yapacağız. Yine Yolgören Mahallemizde sahil kısmında gerçekleştireceğimiz Adliye Sarayı Projemiz var yakında temelini atacağız. O mahallemizde kentsel dönüşümümüz de devam ediyor. 65 dönümlük arazide yakında hak sahipleri çağrılacak görüşmeler sağlanacak. TOKİ’de 3. Etaba da geçiş yaptık. Karadere Islahı’nı ele aldık. Buradaki köprülerimiz başta olmak üzere köprülerimizin hepsini yenileyeceğiz. Yine AraklıSürmene Su Projemizin sonuna yaklaştık. İnşallah 2017’de hem Araklı’da hem Sürmene’de yayla suyumuz akacak.”


SAHİLDE İNANILMAZ DEĞİŞİM

“Yine bu alan önünde büyük masraflar ve uzun uğraşlar neticesinde oluşturduğumuz otoparkımız da belediyemize gelen misafirlerimizi de ağırlamış olacağız. Burası 5 bine yakın araç kapasitesi olan bir park. Burayı ücretsiz olarak araç sahiplerimizin kullanımına sunduk. İlçede yaz nüfusumuz yaklaşık 120 bin. Bu konu çok büyük bir sorun haline gelmişti. Oluşturduğumuz bu parkla otopark sorununu ortadan kaldırdık. Üstelik burası deniz kıyısında bir mekan, hangi ilçede denize nazır otopark var? Biz mevcut alanlarımızı en iyi şekilde değerlendirmenin hesabını yapıyoruz. Otopark alanımızın yanı sıra sahil şeridimize yürüyüş yolları, bisiklet yolları da yaptık. Üzerinden köprü geçen alanlarımızı da yeşillendirerek değerlendirdik. Buralar bizim başkanlığa geldiğimiz dönemde kullanılmaz haldeydi şimdi ise tam bir yaşam alanı haline geldi. Aynı zamanda balıkçılarımız için de barınaklar inşa ettik ve bu bölgede onarım çalışmaları da gerçekleştirdik. Kısacası toplumun her kesimini mutlu etme hedefimize emin adımlarla yürüyoruz.”

SALMANKAŞ HIZLI BAŞLADI

“Neydi vaatlerimiz; Araklı ilçemizi ticaret merkezi yapabilmemiz için Sultan Abdülhamit Han döneminde çizilen proje Araklı- Dağbaşı- Bayburt Yolu idi. Bunu hep heder tuttuk. Dedik ki, bu yolla beraber hem göçleri engelleyeceğiz hem de güneye açılan yolumuzu ilçemizle birleştirerek ilçemizin ticari potansiyelini zirveye taşıyacağız. Bunda başarılı olduk. Şu anda tünellerimiz açıldı. Araç trafiği hızlı bir şekilde başladı. Aşağıda kalan 7 kilometrelik yol da yapılıyor. Bu yolla beraber ticaret konusunda büyük bir adım daha atmış olacağız. Yol ve altyapı çalışmaları tabi ki çok önemli ama yüzyılların projesi olan Araklı- Salmankaş- Dağbaşı yolu Araklı için çok daha önemli Araklı ile Bayburt arasındaki mesafeyi 1 saate düşürüyor.  Güneye açılan yolumuzdan faydalanmak isteyen vatandaşlarımız yaz kış sıkıntısız bir yolculuk geçirecekler.”

HEDEFİMİZİ BELİRLEDİK


“Ortahisar’ı saymazsak Araklı olarak Trabzon’un ikinci büyük ilçesiyiz. 2009’da burada belediye başkanlığı görevine geldiğimizde ilçemizdeki çalışanlarımızla, belediye kadrosundaki arkadaşlarımızla, AK Parti ilçe teşkilatımızla ilçemizde bir hedef tuttuk. Bu hedeflerin başına eğitim konusunu koyduk yine bölgemizin turizm bölgesi olması münasebetiyle bu konuyu da hedefimize aldık. Bunların dışında da ilçemizi sosyal alanlarla donatmayı hedefledik. İlçemizdeki refah düzeyini artırmak için ticarete de çok önem verdik. Bu saydığım şeylerin hepsinin olabilmesi için birlik beraberlik içerisinde olmak adına bütün çalışma arkadaşlarımızla, diğer siyasi partilerle ve sivil toplum kuruluşlarıyla ve halkımızla istişare ederek gerçekleştirme çabasında olduk. Muhtarlarımız da bu süreçte bizleri yalnız bırakmadılar ve daima destekçimiz oldular bu sebeple onlara da minnet borçluyuz.”

AÇIK KAPI ÇALIŞIYOR

Halkın taleplerini dinlemek için belediye makamının kapısının devamlı açık olduğuna da değinen Başkan Çebi, “Bunu her belediye başkanı kaldıramaz açık kapı çalışmak zordur. Biz kendimizi hizmete adadık. Halkımızın derdine deva olduğumuz taktirde işimiz anlam kazanıyor. Allah bize yardım etti ve başarılı olduk. Bütün vaatlerimizin hepsini gerçekleştirdik. 2009’da göreve geldiğimizde Sayın Cumhurbaşkanımızın Araklı ilçesini ziyaret etmesi, belediye binamızda oturup dertlerimizi dinlemesi bizim için büyük bir avantajdı. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. O zamanki vaatlerimizi onun talimatları sayesinde yerine getirdik.”

KENT MEYDANI TAŞINACAK

“Sahil şeridimizde peyzaj çalışması yaptığımız kısımda FİSKOBİRLİK binasının da üzerinde bulunduğu 4 dönümlük bir araziyi satın aldık. İçişleri Bakanlığımız tarafından burası için ayrılan bütçemiz de geldi. Hükümet Konağımızı ve Belediye binamızı burada konuşlandıracağız. Hükümet konağının bulunduğu nokta da kent meydanımız olacak. Hükümet konağını kaldıracağımız noktada tarihi camilerimiz de mevcut bu alan Araklımız için nefes alma yeri olacak. Buraları oluşturmamız anlamında bize destek sağlayacak olan sayın bakanımıza minnet duygularımızı iletiyoruz.”


SANAYİ DERT OLMAKTAN ÇIKTI

“En büyük sorunlarımızdan birisi olan sanayi bölgesi sıkıntısını da çözdük. Çözülmesi çok zor olan bu sorunumuzu çözmemiz çok zordu. Ancak yine Sayın Cumhurbaşkanımızın 2009 yılında Araklı’ya ziyaretinde verdiği talimatlar sayesinde bu sorunun da üstesinden geldik. Araklı’da kangren haline gelen küçük sanayi sitemizi şehrin içinden çıkardık. Bütün sanayi dükkanları şehrin içinde idi. Binaların altı bu şekilde dükkanlarla doluydu insanlar gürültüden ve ortamdan rahatsız oluyordu. Nihayetinde bu sorunu da çözdük.  Cumhurbaşkanımız gelmeseydi ben bu sorunu çözemezdim.”

TEŞEKKÜR ETTİ

“Siyasette de çok iyiyiz ilk olarak tüm seçimlerde bizleri en yüksek oranlarla destekleyen Araklı halkımıza teşekkür ediyoruz. Tüm belediye çalışanlarımıza, belediye meclis üyelerimize kısacası emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum Bunlara ek olarak ilçemizin gelişmesi yönündeki katkılarımızda bizden desteklerini esirgemeyen, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Trabzon Milletvekillerimiz Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar ve Salih Cora’ya, Trabzon Valimiz Sayın Yücel Yavuz’a, Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na, AK Parti İl Başkanımız Haydar Revi ve İlçe Başkanımız Şaban Bıyık’a da teşekkürlerimi sunuyorum.”    

Haber: Şükran ATALAR


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap