SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > TTSO şaşırttı!

TTSO şaşırttı!

18 Ağustos 2017 Cuma - 10:30








Evet, Trabzon’da ticaret çok çok iyiymiş. Bunu ben demiyorum, Trabzon Ticaret ve Sanayi Başkanı Suat Hacısalihoğlu diyor. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TTSO’daki ziyaretinde, Sayın Başkan öyle bir tablo çizdi ki, Trabzon’da öyle bir ticaret var ki, esnafın başını kaşıyacak vakti yok... Ama gel gör ki, esnafa bir dokun bin ah işit! Esnafın bir kısmının Arap turistlerden dolayı işlerinin iyi olduğu doğrudur. Ama geneline bakıldığında piyasada nakit sorununu dünya alem biliyor. Piyasalarda hissedilir derecede bir tıkanıklık var.

Ama Sayın Başkan Hacısalihoğlu’nun açıklamalarını Sayın Cumhurbaşkanı elindeki verilerle çürüttü. İhracat rakamlarının düşüklüğünden bahseden Cumhurbaşkanı, oranların artması sözünü alarak odadan ayrıldı.

Top şimdi başkanın kucağında. Bakalım iş istihdamında ve ihracatta verilen hedefleri tutturabilecek mi? Bence çok zor, başarılması imkansız. Bizim acizane tavsiyemiz, başkanın esnafla ciddi ciddi bir hasbihal etmesidir. Bunu yapması halinde daha gerçekçi bilgilere ulaşacaktır. Esnafın sorunu da gündeme gelip çözüm yolunda bir gayret gösterilebilir. Esnafın beklentisi de bu yöndedir.

Yaklaşan TTSO seçimleri içinde bir ön çalışma olur düşüncesindeyim. Öte yandan cumhurbaşkanının ziyaretinden dolayı yapılan (!) organizasyondaki eksiklikler meclis üyeleri tarafından eleştirilere maruz kaldı. Meclis üyelerine geç haber verilmesi ve yerlerinin ayrılmaması gibi faktörler göz ardı edilmesinin odanın ağırlığına yakışmadığını düşünüyorum...

ŞANA HALKI BIKTI USANDI


Şana mevkiinde yapılması planlanan, kavşağın nasıl olacağı sırrını korumaya devam ediyor. En son verilen bilgiye göre Cevahir Outlet’in önünde dal çık yapılarak trafik rahatlatılacaktı. Turizm sezonuna denk çalışmadan ötürü vatandaş çileden çıkmak üzere.

Kazaların ve trafik rezaletinin yaşandığı bölgede yaşayan vatandaşlar yol yapımıyla alakalı pek gözle görülen bir ilerleme olmadığı kanısında. Bir iddiaya göre ise yapılan kazılarda burada dal çık yapılmasının mümkün olmadığından dolayı akıllı kavşak olacağına dair...

Eğer bu doğruysa onca etüt ve çalışma neye göre yapıldı ve bunca ay vatandaş neden mağdur oldu? Başka semtlerde de bunun gibi birçok örnek verebiliriz. Yetkililere acizane tavsiyem bu tür işleri biraz ivedi yapmak ve zamanlamasını iyi ayarlamak gerekiyor. Buna dikkat edilirse vatandaş fazla etkilenmediği gibi herkes tarafından da takdir edilir. Kalın sağlıcakla...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap