SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > TTSO fırıncıları dinledi

TTSO fırıncıları dinledi

15 Şubat 2013 Cuma - 13:23




Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaret eden Pişiren Fırını sahibi Osman Pişiren, sektörün sorunları h





Fırıncılar olarak ekmek israfının önlenmesini her zaman arzu ettiklerini belirten Osman Pişiren, ancak kampanyanın bazı yanlış anlaşılmalara da yol açtığını söyledi. Fırıncılık sektöründeki sorunları halletmeden ekmek israfı da dahil sorunları çözmenin mümkün olmadığını savunan Pişiren, “Trabzon merkezde 400’ün üzerinde fırın var. Bu sayı ihtiyacın çok üzerinde. Haliyle ayakta kalabilmek için haksız rekabete yol açılıyor, bu da kaliteyi düşürüyor. Yapılması gereken, fırın açmanın zorlaştırılması ve denetimlerin herkese aynı şekilde uygulanmasıdır. Bu yapılırsa sektör düzene girer ve sorunlar da çözülür” dedi. Başkan Hacısalihoğlu, en önemli gıda maddesi olan ekmekte israfın önlenmesinin büyük önem taşıdığını, bu amaçla düzenlenen kampanyaya destek verdiklerini söyledi. Ekmeğin daha temiz, daha kaliteli ve sağlıklı bir şekilde üretilmesi ve dağıtımının yapılmasının büyük önem taşıdığını kaydeden Başkan Hacısalihoğlu, büyük boyutlara ulaşan israfın da önemli ekonomik kayıplara yol açtığını, bunun önüne geçilmesinin şart olduğunu söyledi. Diğer sektörlerde olduğu gibi fırıncılık sektöründe de mevcut yönetmeliklerin eksiksiz uygulanması ve denetimlerin yapılmasının şart olduğunu belirten Hacısalihoğlu, sektördeki sorunların da bir an önce çözülmesini arzu ettiklerini ifade etti.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap