SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Trabzon’un yeni yaşam merkezi Ekopark

Trabzon’un yeni yaşam merkezi Ekopark

20 Ağustos 2017 Pazar - 08:58




Beşirli sahilinde yeni bir yaşam merkezi inşa eden Ortahisar Belediyesi, vatandaşların keyifli zaman geçirebilecekleri bir alan oluşturmanın gururunu





Trabzon'da yaklaşık 1,4 milyon liraya inşa edilen "Ekopark", bugün vatandaşların hizmetine sunulacak. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, atıl durumdaki alanı herkesin istifade edebileceği Ekopark'a dönüştürmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

MUHTEŞEM MEKAN

Genç, Ekopark'ın, Ortahisar'ın güzel doğasına güzellik katan örnek bir proje olduğunu vurgulayarak, "Sahildeki parkımız herkesin keyif alacağı, hoşça vakit geçireceği güzel bir yer haline geldi. Çocukların oynayabileceği, doğayı ve çevreyi daha iyi tanıyabileceği, büyüklerin yürüyüş ve spor yapabileceği çok güzel bir mekan oldu. Ortahisar yeni bir gezinti ve dinlenme alanına daha sahip oldu. Bundan dolayı çok gururluyuz" dedi.

CIVIL CIVIL BİR ALAN

Şehirdeki yeşil alan miktarını bir metrekare dahi olsa artırmanın gayreti içinde olduklarını aktaran Genç, “Beşirli sahilinde inşası biten Ekopark'ımızı pazar günü (bugün) açıyoruz. On iki bin m2'lik bu alanı Karayolları'ndan devraldık. Şu anda inşaatımız bitmiş durumda. Sahilde olması nedeniyle ulaşımı çok kolay bir alan. Sahile canlılık ve hareketlilik getirecek yeni bir dinlence mekanı olma özelliği taşıyor. Yeşil ile iç içe cıvıl cıvıl bir mekan... İçinde her yaş grubundan insana hitap edebilecek üniteler var” dedi.


KEYİFLİ ZAMANIN YENİ ADRESİ

Genç, “Çocuklar burada çevreyi, toprağı ve bitkileri tanıma fırsatı bulacak. Yaşlılarımız da burada rahatlıkla dinlenebilecek ve sohbet edebilecek. Diğer yandan gençlerimiz için de bir buluşma noktası ve keyifle zamanlarını geçirebilecekleri bir yer olma özelliği taşıyor. Parkın içinde şehrimiz için ilk olma özelliği olan ekolojik çayır, yürüyüş yolları, havuz, ahşap oturma yerleri, büfeler, kamelyalar ve bir adet serender yaptık. Çok güzel, insanı içine çeken yılın her zamanı canlı kalabilecek bir yer oldu. Tema olarak da alışılagelmişin dışında çok farklı bir yer oldu” diye konuştu.  

AÇILIŞ MUTLULUĞU

Genç, 12 bin 300 metrekare alanda kurulan ve endemik bitki türlerinin yanı sıra yalın ayak yürüyüş yolları, arı oteli, ağaç ev, biyolojik mini göletler, dinlenme birimleri ve çocuk oyun sahalarının da bulunduğu Ekopark'ın yaklaşık 1 milyon 400 bin liraya mal olduğunu anımsatarak, "Ekoparkımızı hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap