SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Trabzon'un fethi Feshane'de

Trabzon'un fethi Feshane'de

24 Ekim 2014 Cuma - 18:48




Feshane’deki etkinliklerin ikinci gününde Fatih Sultan Mehmet’in 1461 yılında Trabzon’u fethetmesi canlandırıldı. Bu gurur tablosu coşku seliyle takip





Trabzon Fetih Günleri ve Trabzon Tanıtım Günleri’nin ikinci gününde resmi açılış yapıldı. Açılışa KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İstanbul Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı Mustafa Demir, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, milletvekilleri Oktay Saral, Volkan Canalioğlu, Süleyman Çelebi, Faik Tunay ve Umut Oran, İstanbul Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağılcı, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altınay, Kadıköy Belediye Başkanı Aykut Nuhoğlu, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon’un ilçe belediye başkanları ve gurbetteki Trabzonlular hazır bulundu. FATİH GELİYOR! Resmi açılışın en renkli ve gurur verici olayı ise Trabzon Dernekleri Federasyonu Gençlik Komisyonu Tiyatro Grubu üyelerinin canlandırdıkları, Fatih Sultan Mehmet Han, hocası Akşemseddin ve Molla Gürani ile kapıkulu askerlerinin fetih günü at üzerinde yürüyüş yapmaları oldu. İspark otopark çıkışından başlayan yürüyüşte önde basın mensupları, hemen ardında 8 kişilik hilal şeklini almış bulunan kapıkulu askerleri yer aldı. Beyaz atının üzerinde Fatih Sultan Mehmet Han bütün ihtişamı ile gelirken, hocaları Akşemseddin ve Molla Gürani de yanındaydı. Arkalarında mehteran takımı "Fatih’in İstanbul’u Fethettiği Yaştasın" marşıyla yürüyerek coşkulu bir atmosfer yarattı. Bu gurur verici görüntü Fatih’in alana girişi ve protokolle buluşmasına kadar sürdü. FESHANE’DE YOK YOKTU 250’ye yakın stantta sergilenen yöresel el sanatları, yemekler, organik ürünler sadece Trabzonluların değil yerli ve yabancı konukların da büyük ilgisini çekti. Hediyelik eşya ve gıda stantlarında uzun alışveriş kuyrukları oluştu. Ayrıca Trabzon’un kültür ve sanatını tanıtıcı konferans ve söyleşiler yapıldı, belgeseller gösterildi. Trabzon Dernekleri Federasyonu Gençlik Korosu Trabzon türkülerinden oluşan repertuarla konser verdi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap