SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Trabzon'un en önemli sorunu trafik

Trabzon'un en önemli sorunu trafik

13 Temmuz 2016 Çarşamba - 17:32




Trabzon Valisi Yücel Yavuz, göreve gelmesinin ardından ilk kez basınla bir araya gelerek Trabzon’un sorunlarını masaya yatırdı.





Trabzon’da görev yapmaktan büyük bir onur duyduğunu ifade eden Vali Yavuz,“Kişisel hesap gütmeyiz, herhangi bir kişisel hedef de seçmeyiz. Laf üstüne laf koyan değil taş üstüne taş koyan bir yapımız var. Bugüne kadar bize verilen görevi hiçbir şekilde tartışmadan hakkını verme gayreti içerisinde olmuşuzdur. İhmale boş vermişliğe izin vermem. Aldığımız terbiye aldığımız eğitim bu ülkeye olan aşkımız sevdamız bunu gerektiriyor” dedi.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Vali Yücel, Sümela Manastırı'ndaki restorasyon çalışmaları ile ilgili olarak “En çok üzerinde durduğumuz konu Sümela Manastırı'dır. Sümela Manastırımız restorasyon çalışması ihale edildi başlandı ancak orada heyelan ve taş düşmesi olayı bahis konusu olunca ayrı bir proje ile ayrı bir şekilde çalışma başlatıldı. Bende bire bir takip ediyorum. Hem turizm yönüyle hem de inanç turizmi açısından çok değerli destinasyonumuzdur. Her gün burayla ilgili bana bilgi geliyor. Hafta sonunda buraya bir ziyaretim olacak" ifadelerini kullandı.

Yorgun mermi vakaları

Trabzon'da son dönemde yaşanan ve biri genç bir kızın ölümü ile sonuçlanan 'yorgun mermi' vakaları ile ilgili olarak Vali Yavuz, şunları söyledi: "Tabi adli olaya dönüştükten sonra savcımızın talimatı bilgisi dahilinde inceleme araştırma devam ediyor. Kişi hak ve hürriyetine tamamen ihlal müdahale anlamları taşıyan ve havaya da sıksın nereye sıkarsa sıksın bu olacak tahammül edilebilecek bir iş değil. Hele günümüzde 21. Yüzyıl'da milenyum çağı dediğimiz bu çağda ulu orta havaya sıkılan mermiler kabul edilebilir bir şey değil. Buna sebep olan kişi ya da kişilerin ihbar yöntemi ile mücadele edilmesi gerekir. Tamam buna sebep olanlarda insandır, hedef almıyor belki ama şuna da değinmemiz lazım merminin düştüğü yerde yorgun mermi; bir canlıya vuruyor. Allah korusun sıkıntıya da yol açabiliyor. Maalesef 15 yaşında bir kızımız vefat etti, kurtarılamadı. Buna sebep olanları da bulma konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Bu olayların olmaması için tabi ki tüm önleyicileri bilmemiz talimatta bile geri kalmaksızın devam ediyor. Son meydana gelen olaylarda da görülüyor insanlar bu konuda daha dikkatli ve duyarlı olması gerekiyor. Bu tür olayların yaşanmaması için elimizden gelen her türlü önleyiciler dikkate alınmaktadır. Ama ona rağmen bilinçsiz başkalarının dediğine saygı göstermeyen insanların yaptıkları bu faaliyetler bu tür olumsuz sonuçlara yol açabiliyor. Aynı bağlamda bu egzoz yada ses sistemli araçlar kamuoyunu rahatsız eden kamu düzenini bozan her türlü önleyici tedbir alınmasına rağmen bu tür sorunlarda yaşanabiliyor. Görüldüğünde ihbar edildiğinde anında gereği yapılıyor. Bu konuda talimatımız kesin. Benim için önemli olan kamu düzeni ve güvenliğidir. Siz ne kadar ekonomiyi canlandırırsanız canlandırın ne kadar refah düzeyinizi yükseltirseniz yükseltin kamu düzeni güvenliği olmazsa bunun bir faydası olmaz. Bu konuda arkadaşlara talimat verdim inşallah belli bir düzenleme dahilinde kamuoyuna yansıtacağız. Bu konuda vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz, onların desteği şart."

Suriyeli dilenciler sorunu


Vali Yavuz, özellikle trafik ışıklarının olduğu yerlerde yaşanan Suriyeli dilenci sorunu ile ilgili olarak “Büyükşehir olan her yerde var, Trabzon’umuzda da var. Son dönemde azaldığını görüyoruz. Mevzuata baktığımızda belli kuralları uygulamamız gerekiyor. Sebebi kaynağında çözmek lazım. Bu tabiki hoş bir manzara değil. Bununla ilgili arkadaşlarımıza talimatımızı verdik. Peyder pey azalma durumunu görüyorsunuz. İnşallah tamamen ortadan kalkması için gerekli çalışmaları da yapıyoruz" diye konuştu.

"Belki de Trabzon'un en önemli sorunu trafik"

Konuşmasında Trabzon'daki trafik sorununa da değinen Vali Yavuz "Belki de Trabzon’un en önemli sorunu trafik. Bunu çözmek lazım. Çözmek için ne yapmalı. Akyazı stadımızın devamındaki Kanuni bulvarını tünele bağlayacak olan yolda proje üzerinde inceleme yaptım. Para sorunu yok. İnşaatta engel durumumuz da yok. Kamulaştırmayla ilgili hukuki sürecin devam ettiğini biliyorsunuz. Yani Eylül'e kadar orada bir sıkıntı yaşanacak. Bunlar büyüyen şehirlerde karşılaşılan hususlar. Ne kadar paramızda olsa bir türlü aşamadığınız bazı vatandaşlarımızın hakkını koruma adına engel diyebileceğimiz türde konular var. Bu da sabrı gerektiriyor" ifadeleri kullandı.

Vali Yavuz, Trabzon Öğretmenevi'nin Trabzon'a yakışmadığını da vurgulayarak "Benim eşim de öğretmen. Öğretmenevi Trabzon’a yakışmıyor ve tedirgin edici. Trabzon'da fiziki mekan sıkıntısı var ve yeterli miktarda arsa da yok. İl dışına çıktıkça da tepki doğuyor. 'İl merkezinde olsun' deyince de on dönüm yer bulmak çok zor. Yapmışken iyisini yapmak lazım. Öğretmenevi ile ilgili çalışma yapılacak" derken, Trabzon'a bir basın müzesi kazandırmak için de elinden gelen çabayı sarfedeceğini sözlerine ekledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap