SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Trabzonlu kadınlar polise kök söktürdü

Trabzonlu kadınlar polise kök söktürdü

31 Mayıs 2012 Perşembe - 14:30




Trabzon’un Araklı İlçesi sakinleri Trabzon-Rize Katı Atık Birliği ofisinin bulunduğu binayı basarak ihaleyi engellemek istedi.





TRABZON’un Araklı İlçesi Turup Mevkii’ne katı atık tesisi yapılmasına karşı çıkan yöre sakinleri, Valilik karşısındaki Trabzon-Rize Katı Atık Birliği ofisinin bulunduğu binayı basarak ihaleyi engellemek istedi. Çevik kuvvet ekipleri kalabalığın binaya girmesini engelledi, polisle vatandaşlar arasında arbede çıktı. Gerginliğin sona ermesinin ardından grup, oturma eylemi yaptı. Turup Mevkii’ndeki 400 dönüm araziye katı atık bertaraf ve depolama tesisinin yapımına yönelik tepkilerini bir süredir eylemlerle dile getiren Araklı sakinleri, bu sabah ihalenin yapılacağı Trabzon Valiliği karşısındaki caddede bulunan Trabzon- Rize Katı Atık Birliği (TRABRİKAB) ofisinin bulunduğu bina önünde toplandı.Çevik Kuvvet ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı bölgede yaklaşık 100 kişi, pankartlar ve sloganlarla Turup mevkiine katı atık tesisi yapılmasına tepkilerini dile getirdi. Bina önündeki yolu trafiğe kapatan kalabalık daha sonra da TRABRİKAB ofisinin bulunduğu binaya girmek istedi. Bu sırada polis ekipleri ile kalabalık arasında arbede çıktı. Çevik Kuvvet ekipleri, güç kullanarak gurubu binadan uzaklaştırdı. Bir süre sonra gerginliğin sona ermesinin ardından grup Trabzon Valiliği’nin önünde oturma eylemi yaptı. Kalabalık, daha sonra da ellerindeki pet şişeleri ve kağıtları Valilik önüne bıraktı. Basın mensuplarına da tepki gösteren eylemciler, bir süre sonra olaysız dağıldı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap