SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Trabzon’dan Halep’e yardım

Trabzon’dan Halep’e yardım

16 Aralık 2016 Cuma - 14:42




Halep’te yaşanan katliamlara "dur" demek için “Halep’e Yol Açın” sloganıyla Cilvegözü Sınır Kapısı'na doğru hareket edecek olan yüzlerce araç ve binle





Trabzon'daki Yenimahalle Fuar Alanı'nda çoğunluğunu öğrencilerden oluşan 4 otobüs, 10 özel araç ile yaklaşık 300 kişiden oluşan grup otobüslerle yola çıkarken, vatandaşlarda evlerinden getirdikleri yardım kolilerini burada hazır bekleyen yetkililere teslim etti.

Burada bir konuşma yapan İHH Trabzon Şube Başkanı Zühtü Kalma, Suriye'de bütün dünyanın gözü önünde sistematik bir katliamın gerçekleştirildiğini belirterek “Sözün bittiği yerdeyiz. Suriye’de bütün dünyanın gözü önünde sistematik bir katliam gerçekleştiriliyor. Saldırıların başladığı günden bu yana Suriye'ye yönelik yardımlarını aralıksız sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı dünyanın sessiz kaldığı Halep’deki insani krize dikkat çekmek amacıyla bir kara konvoyu hazırlamıştır. Biz de Trabzon olarak kardeşlerimize destek için, zalimlerin karşısında olduğumuzu göstermek için onların kurduğu düzeni tanımadığımızı göstermek için bir çok STK, dernek ve vakıfla bu konvoya dahil olduk” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader de yaptıkları konuşmanın ardından konvoy dualarla uğurlandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap