SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Trabzon’da hükümlüler sahneye çıktı

Trabzon’da hükümlüler sahneye çıktı

20 Mart 2015 Cuma - 13:11




Trabzon E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlü ve tutuklularından oluşturulan “ Tiyatro Kolu” tarafından üç perdelik “ Törelerin Kini” adlı tiyat





Oyunu Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün yanısıra Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Alay Komutanı Turgay Aras, bazı daire amirleri, çok sayıda hükümlü ve tutuklular izledi.

Vali Öz, oyunu izlemesinin ardından yaptığı konuşmada “Toplum olarak belli sıkıntılar, öfkeler, duygular ve eğitim alanında belirli eksiklikler yaşıyoruz. Yaşamış olduğumuz bu eksiklikler hayatımıza travma olarak yansıyor. Ve bunun sonucunda maalesef bazı kader mahkumlarımız dört duvar arasında bu sıkıntılı hayatı yaşamak zorunda kalıyor. Ancak bizler istiyoruz ki burada sahnelenen oyunlardan dersler alalım Sahnelenen oyundaki olaylar yaşanmasın ve bu tarz toplumsal travmalardan kurtulalım. Cezaevlerimiz sayıları yüz binleri geçen kader mahkumlarıyla dolmasın ve boş kalsın. Bütün insanlarımız kardeşlik ve huzur içerisinde törenin, cahilliğin, öfkenin ve kinin olmadığı bir toplumda hep birlikte yaşayalım. Sahnelenmiş olduğunuz güzel tiyatro oyunundan dolayı emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap