SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Trabzon'da E-Ticaret semineri

Trabzon'da E-Ticaret semineri

10 Nisan 2013 Çarşamba - 15:51




Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği tarafından düzenlenen ‘E-ticaret ile Satışları Artırma ve Müşteri Bulma’ konulu seminer bugün Trabzon'da başladı.





Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen seminere eğitmen olarak Burak Alataş katıldı. E-ticaret hakkında bilgilerin verildiği seminerde konuşan Alataş, e-ticaretin daha düşük fiyatlı ve kaliteli ürünlerin pazara girmesini sağladığını belirterek, “Elektronik ticaret mal ve hizmetlerin üretim, tanıtım, satış, sigorta, dağıtım ve ödeme işlemlerinin bilgisayar ağları üzerinde yapılmasıdır. Elektronik ticaret, ticari işlemlerden biri veya tamamının elektronik ortamda gerçekleştirilmesi yoluyla reklam ve Pazar araştırması, sipariş ve ödeme ile teslim olmak üzere üç aşamadan oluşmaktadır. B2B, yani İngilizce açılı ‘Business to Business’ olan bu kısaltma, internet üzerinde şirketler arası pazarlama ya da satış uygulamalarına verilen kısa tanımdır. B2B e-ticaret, işletmeler arasında geleneksel yollarla gerçekleştirilen iş ilişkilerinin elektronik ortamda gerçekleştirilmesi olarak tanımlanabilir. Firmalar özellikle KOBİ’ler için çok uygun bir ticaret şekli olan e-ticaret ürün seçeneklerinin artması, ürünlerin kalitesinin yükselmesi ve ödeme ve teslimat sıkıntılarının giderilmesinde yardımcı olmaktadır. E- ticaret potansiyel tüketicilerin Dünya’nın her yanında Pazar arz edilen ürünler hakkında bilgi sahibi olmalarına ve yeni üreticilerin dünya pazarlarına girmelerine imkan vermektedir. Daha düşük fiyatlı ve kaliteli ürünlerin pazara girmesi üreticiler arsın rekabetin artmasına ve tüm ticari işlemlerin maliyetinin düşmesine neden olmaktadır” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap