SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Trabzon'a vefa borcumuz var!

Trabzon'a vefa borcumuz var!

29 Nisan 2016 Cuma - 15:39




Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, beraberinde Azeri yazarlar Prof. Dr.Rena Mirzezade, Tarana Mammadova, Gülnar Qasımlı ve Firuza Taghıyeva Tra





Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Trabzon Kitap Günleri’ açılışı ve imza günü için Trabzon’a gelen Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, beraberinde Azeri yazarlar Prof. Dr.Rena Mirzezade, Tarana Mammadova, Gülnar Qasımlı ve Firuza Taghıyeva  Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu ziyaret etti. 3. Trabzon Kitap Günleri için şehre gelen konuklarını Trabzon’da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Başkan Gümrükçüoğlu, her iki ülkenin Cumhurbaşkanlarının da söylediği gibi Türkiye ile Azerbaycan’ı ‘bir millet iki devlet olarak’ gördüklerini söyledi.

İki kardeş devlet ve bir millet olarak tarihten beri beraber olduklarını ifade eden Gümrükçüoğlu, “Bu beraberliğimiz bundan sonra da ilelebet devam edecektir. Her zaman bir ve beraber yürümeyi gönülden isteyen insanlarız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev ilişkilerin daha ileriye getirilmesi için önemli çalışmalar yürütüyorlar” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan’ı oldukça yakından tanıdığını kaydeden Gümrükçüoğlu, “Hocalı katliamı yüreklerimizde büyük bir yaradır. Son yıllarda yaşanmış olması dolaysıyla hafızamızda ayrı bir yer yapıyor. Ermenilerin o insanlık dışı yaptığı katliamın yıldönümünde Vakfıkebir-Beşikdüzü ilçeleri arasında sahil yolu orta bölümünde bir şehitlik ormanı yaparak Hocalı’da katledilen 613 şehitlerimizden her biri için bir ağaç diktik. Şehitlerimizin isimleri orada yaşatılıyor” ifadelerini kullandı.

Azeri Milletvekili Paşayeva ise ziyarette yaptığı konuşmada Trabzonlulara karşı vefa borçları olduğunu ifade ederek, “1918 yılında Ermenilerin, Azerbaycan’da yaptığı katliamlar sırasında Azerbaycan’a gelen Türk Kafkas İslam Ordusu’nun içerisinde Trabzonlular da vardı. Trabzon’dan gelen kardeşlerimizin içerisinde Azerbaycan için şehit olanlar vardı. Bu Trabzonlu şehitlerin isimleri Azerbaycan’da şehitlikte yaşatılmaktadır. Bu şehitliğe biz ibret şehitliği diyoruz. Kardeşliğin nasıl olduğunu, nasıl ki Çanakkale’de Azerbaycan’dan gelmiş yüzlerce insanımız şehit olmuşsa, Azerbaycan’da da Türkiye’den gelip şehit olan kardeşlerimiz var. O nedenle Trabzon’a hep bir vefa borcumuz var.” ifadelerini kullandı.

Hocalı şehitliği için Başkan Gümrükçüoğlu’na teşekkür eden Paşayeva, Başkan Gümrükçüoğlu’ndan Trabzon’da Karabağ-Hocalı Parkı yapılması, bir caddeye Azerbaycan Caddesi isminin verilmesi ve Azerbaycan’da, Trabzon Günleri etkinliklerinin yapılması isteğinde bulundu. Gümrükçüoğlu istekleri not alarak gerekli çalışmaların yapılacağı sözünü verdi.  Paşayeva, “Trabzon’un kültürümüz de tarihimizde çok önemli bir yeri var. Burada bulunmak bizin için çok güzel bir duygu. Gazetecilik dönemimde Trabzon’a çok gelirdim. Parlamento dönemimden sonra Trabzon’a üç kez geldim. Kitap fuarı vesilesiyle buraya gelmekten çok memnunuz ”ifadeleri ile sözlerini tamamladı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap