SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Trabzon’a dev endüstri adası

Trabzon’a dev endüstri adası

18 Şubat 2017 Cumartesi - 08:51




Singapur modeli endüstri adası kurulacak yerler belirlendi.





Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Singapur modeliyle Trabzon, Kilyos, Çandarlı ve Ceyhan’da dev endüstri bölgesi kurulacağını, şehir içinde kalmış sanayi sitelerinin merkez dışına çıkarılacağını açıkladı.

ÖZLÜ AÇIKLADI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Üretim Reform Paketi hazırladıklarını, bunu gelecek hafta Ekonomi Koordinasyon Kurulu’na sunacaklarını bildirdi. Bakan Özlü, “Bununla Anadolu’da şehir içinde kalmış sanayi sitelerini makul mesafede, şehir dışına taşıyarak modern sanayi çarşılarına dönüştüreceğiz” dedi.

LİMAN GEREK

Bakan Özlü, şöyle devam etti: “Yine bu paketle özel şahısların endüstri bölgesi kurmalarının önünü açacağız. Singapur’da Jurong Adası’nda kurulu endüstri bölgesinin yıllık 50 milyar dolarlık cirosu var. Türkiye’nin de organize sanayi bölgelerinden ziyade daha büyük endüstri bölgelerine ihtiyacı var. Bunun için de liman olması gerekiyor.” 


50 MİLYARDOLAR

Gerekli alanları danışman firmalara incelettiklerini kaydeden Özlü, “Karadeniz’de Trabzon ile Kilyos, Güney Marmara’da Balıkesir, Ege’de Çandarlı ile Adana’da Ceyhan Endüstri Bölgesi kurulacak. Singapur’da 50 milyar dolar ciro yapıyorsa, bizimki de 25 milyar dolar olsun. Bunu başarabilirsek kalkınmaya ciddi etkisi olacak” açıklamasını yaptı.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap