SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Zorlu’dan Ortahisar Belediyesi'ne eleştiri! İşçileri kan ağlıyor

Zorlu’dan Ortahisar Belediyesi'ne eleştiri! İşçileri kan ağlıyor

23 Ağustos 2022 Salı - 11:22




Ortahisar Belediye Meclisi’nin CHP’li Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu Ortahisar Belediyesi iştiraki olan ORBEL’de haksız işten çıkarmalar, maaş ödeme zaafiyeti ve tazminat ödenmemesi gibi sıkıntılar yaşandığını iddia etti.





İŞÇİLERİ KAN AĞLIYOR !

Ortahisar Belediye Meclisi’nin CHP’li Üyesi Cüneyt Zorlu Ortahisar Belediyesi bünyesinde ORBEL işçilerinin bahanesiz işten atma, tazminat ödememe, maaş vermeme gibi mağduriyetler yaşadığını belirterek, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e bu mağduriyetlerin giderilmesi noktasında çağrıda bulundu. 

Trabzon Maraş Caddesi tartışmaları sürüyor! Oktay Söğüt, Cüneyt Zorlu, Fatih Suat Oyman, Erhan Nadir... - 61saat - TRABZON HABER SAYFASI

ORBEL İŞÇİLERİNE BİR DOKUNUP BİN AH İŞİTİYORSUN !

Belediyelerin ve Ortahisar Belediyesi’nin Ankara’dan ödenek gelmediği için maaş veremez duruma geldiğini belirten Zorlu, “Ortahisar Belediyesi de Temmuz ayı meclisinde aynı durumda ek bütçe istediler bizden. Şu anda stres çok fazla ödenek yok. İşçilere maaş veremiyorlar, tazminatlarını veremiyorlar bahane bulup işten atıyorlar. İşçileri mağdur ediyorlar. Olmaması gereken işler bunları mantığım almıyor. Başkan Ahmet Metin Genç ile bu konuyu en kısa zamanda görüşeceğim ve işçilerin problemlerine çözüm arayacağım. ORBEL işçilerine bir dokunsan bin ah işitiyorsun.  Öyle haksızlık yapmışlar ki çocuklara. Maaş konusunda Eylül’deki zammı bekliyorlar. Eylül’de Başkan Genç’in iyileştirme yapmasını bekliyorlar. Para yok ama ek bütçe verdik. Ödeneği belediyenin sağlıklı değerlendirmesi gerekiyor. AK Parti belediyesi olduğu için Ankara’dan farklı kanallardan para alabiliyorlar. CHP’li belediyeler hepten kan ağlıyor.  6 ay için 196 milyon ek bütçe yüzde 60’ını verdik. Bu kaynakla işçilerin vahim durumu düzeltilmelidir. Zira çok fazla mağduriyet var ve işçiler perişan vaziyette bulunuyor. ORBEL işçileri kan ağlıyor” dedi. (61saat)


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap