SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Zekeriya Akgül: ''Kazanmasınlar diye mücadele ettik!''

Zekeriya Akgül: ''Kazanmasınlar diye mücadele ettik!''

Karadeniz Özel

01 Şubat 2021 Pazartesi - 11:57




Karadeniz Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Furkan Yiğit merak ettiklerini sordu, İYİ Parti Yomra İlçe Başkanı Akgül A’dan Z’ye yanıtladı…





İYİ Parti Yomra İlçe Başkanlığı’nın kapılarını Karadeniz Gazetesi’ne açan Başkan Zekeriya Akgül, partisini, partisinin hedeflerini ve ilçesi Yomra’yı anlattı.

İYİ Parti olarak siyasetin nabzını her gün sıkı bir şekilde tuttuklarını ifade eden Akgül, “Sık sık anket yapıyoruz. Sürekli sahada vatandaşımızla birlikteyiz” dedi.

''HDP ile İYİ Parti ittifak ortağı mı?” sorusunu da yanıtlayan Akgül, “HDP ile İYİ Parti’yi aynı cümle içerisinde kullanmak bile bana zul geliyor. HDP ile İYİ Parti’nin seçim sürecine baktığınız, incelediğiniz zaman seçimlerde en büyük çatışmayı İYİ Parti yaşadı. İttifak bir yana onların kazanmaması için mücadele ettik'' dedi.

İşte Akgül’ün o açıklamaları;

BAŞARILI BİR SÜREÇ YAŞADIK

İYİ Parti Yomra ilçe Başkanlığı’na seçildikten sonra, partiniz ilçenizde belediyeyi kazandı… Trabzon’da İYİ Parti’de tek kazanan ilçe başkanısınız, süreci anlatır mısınız?

Aslında İYİ Parti olarak Trabzon genelinde başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Sonuçta yeni kurulan bir parti idik teşkilatlanmalarımız tam anlamıyla oluşmadan seçimlere girdik. Bence bütün olumsuzluklara rağmen gayet başarılı bir genel seçim ve hemen sonrasında bir yerel seçim geçirdik. Belediye olarak da Doğu Karadeniz Bölgesinde tek İYİ Parti belediyesi kazanmakta bize nasip oldu.

6 AY ÖNCE SAHAYA İNDİK

Güzel bir çalışma yaptık. Öncelikle çok doğru bir belediye başkan adayı belirledik. Bütün ekip arkadaşlarımızla kendimizi Yomra’da iyi ifade ettik. Bu bağlamda saha çalışmalarımıza erken başladık... Yaklaşık 6 ay öncesinden sahaya indik. Köy, köy, mahalle mahalle insanlara dokunarak kendimizi anlattık. Vatandaşımız da adayımız Mustafa Bıyık’a teveccüh gösterdi.

KOLAY BİR SEÇİM DEĞİLDİ

Yomra’da beklenilenden zor bir seçim geçirdiğinizi düşündünüz mü?


Seçimdeki bütün zorluklara hazırlıklıydık aslında. Kolay bir seçim süreci olmayacağı belliydi kolayda olmadı. Sonuç olarak 15 yıllık bir iktidar , oturmuş belli kalıplar vardı Yomra’da. Onları kırmak zordu. Bunu sürecin en başından beri fazlasıyla hissettik.  Sahaya ilk çıktığımızda bizim başarabileceğimizi düşünen kesim daha azdı. Fakat günler geçtikçe ve sahaya erken inmemizin de verdiği güçle bize katılım da arttı, sevgi de ve inançta... Yola çıkarken ‘biz bu seçimi alırız’ bilinciyle çıktık. Biz kendimize, milletimizde bize inandı. Sonucunda Yomralı vatandaşlarımızla olan birlikteliğimiz sandığa yansıdı.



BELEDİYE KURUMSAL BİR KİMLİĞE BÜRÜNDÜ

Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ın yönetim tarzını nasıl buluyorsunuz? Eksik gördüğünüz noktaları kendisiyle paylaşıyor musunuz?

Kendisiyle tabii ki istişareler yapıyoruz... Mustafa bey genç yaştan itibaren yöneticilik yaptığı için yönetim anlamında hiç bir sorun yaşamıyor. Yomra Belediyesi kademe kademe personeliyle, işleyiş tarzıyla birlikte tamamen kurumsal bir kimliğe bürünüyor. Dolayısıyla yöneticide iyi olunca belediye başkanımız da beklediğimiz seviyede ilerledi, ilerlemeye ve başarılı bir yönetim sergilemeye devam ediyor. Eksikler olur sonuçta insanız ve o da bir insan...  Bizlerde kendisine katkı vermek anlamında fikirlerimizi beyan ediyoruz. Kendiside bizler gibi birçok kesimle istişarelerde bulunuyor ve en doğru kararları vermeye çalışıyor.

GÜZEL BİR DENGE KURDUK

Sizin Mustafa Bıyık ile birlikte siyasetin dışında bir yol arkadaşlığınız var... Buda birlikteliğinizi pekiştiriyor, peki hizmet anlamında Yomra’ya bu dostluk nasıl yansıyor?


Mutlaka iyi anlamda yansıyordur. Biz siyasi konularla belediyecilik konularını çok bir birine karıştırmıyoruz. İlçe başkanı olarak siyasetimizi yapıyoruz, Mustafa Başkan siyasi parti ayırmaksızın, Yomra’da vatandaşa hizmet etmeye çalışıyor. Biz bu dengeyi iyi kurduğumuza inanıyorum... Siyasi anlamda onu yormamaya çalışıyoruz... Yomra’ya hizmetin gelmesi her şeyden önce geliyor. Birlik ve beraberliğimizi Allah bozmasın.



İLÇEMİZDE ETKİNLİKLER YAPACAĞIZ

Kültür sanata önem verdiğinizi biliyorum… Bu noktada Sayın Bıyık’a proje anlamında öneri getiriyor musunuz?


Biz ilk seçime girmeden önce projelerimizi hazırlarken, oturup konuşuyorduk, ‘Neler yapabiliriz’ diye... Seçimden sonraki süreçte de yönetim kurulumuz, meclis üyelerimizle beraber  her alanda olduğu gibi‘kültür sanat alanında da ilçemize neler katabiliriz’ noktasında istişarelerde bulunuyoruz. Şimdi belediyemiz ‘4 mevsim fotoğraf’ yarışması yapıyor, kısa film çekme, tanıtım yapma düşüncelerimiz var. Pandemi sürecinden sonra şuan yapılan ve başkan Mustafa Bıyık tarafından Yomra’ya kazandırılması hedeflenen konferans salonumuz bittikten sonra orada güzel etkinlikler yapacağız... Yomra’mız sanat alanında da bizim dönemimizde gelişecek, dönüşecek.

OY ORANIMIZI ARTIRDIK

İlçe başkanlığına seçildiniz... Meral Akşener, Koray Aydın, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş gibi isimleri Sayın Bıyık ile birlikte Yomra’da ağırladınız. Sizin ardınızdan hem Yomra’nın hem de partinizin popülasyonun arttığını düşünüyor musunuz?


Genel Başkanımız Meral Akşener’i, 2 metropol şehrin belediye başkanlarını, ve birçok önemli ismi ilçemizde misafir ettik. Bu bizim için son derece sevindirici bir durum. Tabi bunun altyapısını da güzel hazırladık. Bizler de kendilerini ziyaret ettik... İlçemize davet ettik ve ısrarcı olduk. Hepsinden ilçemiz adına taleplerimiz oldu, sağ olsunlar hepsi ziyaret ettiler ve zaman zaman katkılar sağlıyorlar. İnşallah ilerleyen zamanlarda imkanlar dahilinde ilçemize olan katkıları da artarak devam edecektir.

OY ORANIMIZ YÜKSELİYOR

İş siyaset boyutuna geldiğinde ise; biz zaman zaman anketler yaptırıyoruz. Yomra’da şuan partimizin oy oranı yüzde 21’lere çıktı. Bu sonuçları tabi İYİ Parti Teşkilat Başkanımız Sayın Koray Aydın’la da paylaşıyoruz... Türkiye genelindeki oy oranının en çok yükseldiği yerlerden bir tanesi Yomra... Bütün Türkiye’de olduğu gibi Yomra’da da hedefimiz sandıktan birinci parti çıkmak, bunun içinde büyük mücadele veriyoruz mücadelemize de devam edeceğiz...

TEK HEDEFİM ‘BAŞARI’

Siyasette hedefiniz nedir?


Hedefim bulunduğum noktada çok başarılı olmak diyebilirim. Biz daha önce kurucuyduk, il yönetimindeydik... Bugün teveccüh gösterildi  ilçe başkanı oldum. Şuan ki planımız ilçe başkanlığını layıkıyla yapabilmek, sunabildiğimiz kadar partimize katkı sunabilmek. Siyaset millete hizmet aracıdır, bizde hizmet sevdamızı İYİ Parti gibi güçlü bir çatı altında buluşarak yapıyor, halkımıza hizmet için mücadele ediyoruz.

HDP KAZANMASIN DİYE MÜCADELE ETTİK!

HDP, İYİ Parti ittifakı birçok süreçte dile getirildi... Sizin HDP’ye bakış açınızı merak ediyorum. Neler söylemek istersiniz?


HDP ile İYİ Parti’yi aynı cümle içerisinde kullanmak bile bana zul geliyor. HDP neticesinde terör örgütleriyle arasına mesafe koyamayan bir partidir. Biz bunu böyle görüyoruz... HDP ile İYİ Parti’nin seçim sürecine baktığınız, incelediğiniz zaman seçimlerde en büyük çatışmayı İYİ Parti yaşadı. Bizim aday çıkarttığımız yerlerde HDP aday çıkardı, HDP’nin aday çıkardığı yerlerde biz aday çıkardık veya onların kazanamaması için adaylarımızı geri çektik...

GENİŞ AÇIDAN BAKILDIĞINDA…

Bunun bir çok örneği var. Onların kazanamamasını sağlamak için mücadele ettik. Resme geniş açıdan bakıldığında HDP ile en çok çatışan parti İYİ Parti’dir. Bizim genel başkanımızdan en alt kademeye kadar herkesteki düşünce aynıdır. HDP terör örgütleriyle arasında mesafe koymadığı sürece bizim için pkknın uzantısı bir partidir, kapatılmalıdır.

SİYASİ ANLAMDA KOPUKLUK YOK

Dışarıdan içeri girdiğimde fark ettim. İlçenizde siyaset arenasındaki partilerle kapı komşususunuz... Aynı binada çalışmalar yürütüyorsunuz. Bunun zorlukları var mı?

Siyaseti ilçede yapıyoruz.  Sonuçta sokakta herkes birbirini tanıyor ve herkesin hedefi Yomra’ya bir şeyler kazandırabilmek olmalı. Tüm partilerin ilçe başkanlıklarını ziyaret ediyoruz, onlar bizleri ağırlar, belli programlarına katılırız, onlar bizimkine katılır ve nezaket kuralları çerçevesinde bir siyaset yapmaya çalışıyoruz. Seçim zamanı ne kadar karşı karşıya gelsek de normal süreç içerisinde Yomra’da siyasi anlamda bir kopukluk olduğunu düşünmüyorum.

HİZMETLERİN ÖNÜ TIKANIYOR!

Yomra Belediye Meclisi’nde AK Partili üyelerin çoğunluğu söz konusu. Sayın Başkan Mustafa Bıyık’ta zaman zaman ‘hizmet yapmamızı engelliyorlar’ diyerek serzenişlerde bulunuyor. Siz, Bıyık’ın hizmetlerinin engellendiğini düşünüyor musunuz?


Bu olay tamamen siyasi bir konu... Ankara ve İstanbul’da da belediye başkanlarını çalıştırmamak için mücadele ediliyor. Tabi Yomra’da Ankara ve İstanbul gibi zorlamaların olduğunu söyleyemem ama zaman zaman AK Partili meclis üyelerinin fazla olmasından dolayı siyasi kararlar alınabiliyor. Buda Yomra’ya gelecek olan hizmetlerinde önünü tıkıyor...

YANLIŞTAN DÖNERLER

Ben bu durumu AK Partili belediye meclis üyelerinin devam ettirmeyeceği kanaatindeyim. Sonuçta tüm siyasi partilerin hedefi Yomra’ya hizmet olmalı... Konuyu kendileri değerlendirip, bu yanlıştan döneceklerini umut ediyorum. Dönmezlerse de seçim zamanı geldiğinde yapılan tüm engellemeri vatandaşa anlatacağız, takdiri milletimize bırakacağız.

KADROLARIMIZLA TOPYEKUN SAHADAYIZ

Son olarak söylemek istediğiniz bir şeyler var mı?

Yomra altın çağını yaşıyor diyebiliriz. Yomra’ya hizmet katabilecek herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Belediye başkanımız da bir siyasi ayrım yapmıyor, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Murat Zorluoğlu’dan  AK Partili milletvekillerine kadar herkesle uyum içerisinde çalışıp Yomra’ya katkı sağlamak istiyor. Bizde bu anlamda kendisine destek oluyoruz, siyasetin dengesini iyi sağlıyoruz. Bizim tek hedefimiz Yomra’ya hem hizmet gelmesini sağlamak hem de partimizi en iyi şekilde temsil etmek.

HALKIMIZLA BÜTÜNLEŞİYORUZ

Bizler  partimizi vatandaşımıza en iyi şekilde anlatıyoruz, sahada olup halkımızla bütünleşiyoruz. İYİ Parti’nin yükselişi devam ediyor bizde bu yükselişe katkı sunmayı sürdüreceğiz ve partimizi vatandaşımızın desteğiyle hem ilçemizde hem Türkiye’de birinci parti yapacağız. Genel Başkanımız sayın Meral Akşener liderliğinde, Teşkilat Başkanımız,  vekillerimiz il, ilçe teşkilatlarımızla topyekun sahadayız, halkı dinliyoruz ve görüyoruz ki, millet bizi çağırıyor.

Beğendim
4
Sevdim
2
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap