SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Zekeriya Akgül; ''Diklenmedik ama hep dik durduk''

Zekeriya Akgül; ''Diklenmedik ama hep dik durduk''

04 Mayıs 2019 Cumartesi - 11:12




Bölgede partisine ‘belediye kazandıran’ tek ilçe başkanı Akgül, Yomra’daki kritik seçim sürecini Karadeniz’e anlattı...





Akgül, “Biz doğru olduk, dürüst olduk, diklenmedik ama dik durduk. Yomra halkı da teveccühünü bizden yana kullandı” dedi, dikkat çeken mesajlar verdi

31 Mart mahalli idareler seçimlerinde Trabzon'un en konuşulan ilçesi kuşkusuz Yomra oldu. Yomra'da İYİ Parti'nin adayını açıklaması ile başlayan seçim süreci, 31 Mart akşamı yine İYİ Parti'nin zaferi ile sonuçlandı. Doğu Karadeniz'de partisine belediye kazandıran tek ilçe başkanı olan İYİ Parti Yomra İlçe Başkanı Zekeriya Akgül ile seçim süreci ve sonrasına dair keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik… Akgül, “Yomra’da ilk projemiz ‘huzur’ projesiydi. Ve Allah’ın izni, milletimizin desteğiyle güzel ilçemize huzuru getirdik. Yomra şimdi, projelerini hayata geçirecek cesur ve dürüst başkanıyla yola devam ediyor…” dedi. İşte o röportaj:

Yomra'da önemli bir başarıya imza attınız. Bunu nasıl başardınız?




YOMRA HALKI TERCİHİNİ BIYIK’TAN YANA YAPTI


Şimdi en başta ifade etmek istiyorum ki, seçimlerden sonra sandıktan önde çıkanların zafer naraları atmasını şahsen doğru bulmuyorum. Tüm ülkemizde olduğu gibi Yomra'mızda da seçim oldu. Yomra halkı tercihini adayımız Sayın Mustafa Bıyık'tan yana yaptı. Gerek Sayın Bıyık, gerekse teşkilatımız süreç boyunca çok iyi çalıştık. Tüm teşkilat mensuplarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Halka asla yalan konuşmadık. Huzur ve adalet vaat ettik. Bu sözümüzü de ilk günden yerine getirdik... Hiç unutmuyorum, seçim sürecinde proje ekibimiz ile proje kitapçığımızı hazırlıyoruz.




BEYİN FIRTINASI YAPIYORUZ

Birçok proje var masada, adeta beyin fırtınası yapıyoruz. Sayın Bıyık önüne koyulan birçok projeyi 'gerçekçi olmayan, 5 yılda Yomra'ya kazandırılması ya da başlanılması mümkün olmayan hiçbir projeyi halka vaat etmem' diyerek reddetti. Yomra'nın ihtiyaç duyduğu, halkın istediği projeleri bizatihi belirledi. Biz doğru olduk, dürüst olduk, diklenmedik ama dik durduk. Yomra halkı da teveccühünü bizden yana kullandı. Oy veren vermeyen herkese teşekkür ediyorum. Bizim için seçim 31 Mart akşamı bitmiştir.






Aday tercihinizi çok isabetli yaptığınız görüldü. 
Mustafa Bıyık'ın aday olması fikri nasıl ortaya çıktı?

ADAYIMIZI BEN ÖNERDİM





Mustafa Bey uzun yıllardır tanıdığımız bir dostumuz, işinde başarılı, hayırlı bir vatan evladıdır. Aday belirleme sürecinde teşkilatımıza, Genel Başkan Yardımcımız Sayın Koray Aydın'a, Mustafa Bıyık'ı ben önerdim. Kendisine teklif götürdük. Yaptığı istişareler sonucunda teklifimizi kabul etti ve adayımız oldu. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum.

Adayınızı açıkladığınızda Türkiye genelinde siyasi partilerin ittifakı netleşmiş bir durum değildi. Sonradan ittifaklar oluştu. Bu durum Yomra'da sizi nasıl etkiledi?




YOMRA İTTİFAKINI KURDUK


Bu seçimde bir kez daha görüldü ki siyasetin matematiği yoktur. Yani 'şu iki parti bir önceki seçimde şu kadar oy aldı, ikisi ittifak yaparsa bu oyların toplamını alır' diye bir şey yok. Milletin oyu kimsenin cebinde değildir. Bizler Yomra'da ‘Yomra İttifakı’ kurduk. Sayın Cumhurbaşkanı bugün sorunların en güzel şekilde çözülebilmesi için ‘Türkiye İttifakı’ndan bahsediyor ya, işte biz bunu Yomra'da gerçekleştirdik. Ben bu süreçte adayımıza, ‘Yomra İttifakı’na desteklerini esirgemeyen değişik siyasi partilerde görev almış Yomra gönüllülerine ve CHP Yomra İlçe Teşkilatına sizin aracılığınız ile teşekkür etmek istiyorum. Bizler Yomra'nın geleceği için bir araya gelerek halkımızın değişim talebini yerine getirdik.



Türkiye İttifakı ile ilgili görüşlerinizi soracağım ama Yomra seçimlerinden devam etmek istiyorum. Seçim süreci karşılıklı atışmalar yaşandı. Bugün bu konuda neler söylemek isterseniz?

SEÇİM SÜRECİNDEKİ İFADELER O SÜREÇTE KALMALI


Seçim sürecindeki ifadeler seçim sürecinde kalmalı diye düşünüyorum. Seçim sürecinde konuşulanları daima konuşmaya devam edersek, bunu bir hesaplaşmaya çevirirsek insanlığımızı kaybederiz. Topluma, milli birlik ve beraberliğe zarar veririz. Biz kimsenin milli ve manevi değerlerine laf atmadık, kimseye ithamda bulunmadık. Önümüze dosyalar geldi, bunları bile konuşmadık. Bize laf atanlara ise edebimizle cevap verdik. Sürece başladığımızda Sayın Bıyık polemiklere girmek istemediğini, halka kendini ve hedeflerini anlatarak ilerleyeceğini bizlere ifade etti. 'Doğrusu da budur' dedik. Lakin süreç boyunca sonuca yürüdüğümüz görüldükçe kabul edilemez ithamlarda bulunmak isteyenler oldu. Bunları da gerektiği şekilde iade ettik.

Seçim biteli bir ayı geçti. Sayın Bıyık Yomra Belediye Başkanlığını devralalı 3 hafta oldu. Sayın Bıyık'ın performansını nasıl buluyorsunuz?

YOMRA BU 5 YILDA ÇOK ŞEY KAZANACAKTIR

Müthiş buluyorum. Her şeyden önce insancıl, kimse ile hesaplaşmak gibi bir derdi yok. Yomra aradığı huzuru bulmuştur. Bakınız çok önemli bir hususun altını çizmek istiyorum: 31 Mart'ta Yomra'da yaşanan değişim partimizle, Sayın Bıyık ile değil de bir başkası ile yaşanmış olsa, belki hesaplaşmak duygusu ile hareket eden birisi o koltukta olabilirdi. Sayın Bıyık'ın her şeyden önce böyle bir derdi yok. Mustafa Bey bugün kendisinden yaşça büyük olan herkesin kardeşi, yaşça küçük olan herkesin ağabeyi ve en önemlisi herkesin belediye başkanı olarak halkın şahsına tevdi ettiği bu kutsal görevi icra ediyor.

İLK GÜNDEN İTİBAREN…

Olması gereken de budur. Seçim süreci boyunca 'Yomra'ya huzur getireceğiz' diyerek kast ettiğimiz de buydu. Bu en önemsediğimiz projemizdi ve bunu ilk günden itibaren gerçekleştirmiş olduk. Başkanımız kasasında parası olmayan, borcu olan, bazı birimlerde personel fazlalığı bulunan bir belediye devralmıştır. Lakin asla mazeretlere sığınmayacağız. Belediye Başkanımız Yomra'ya manevi açıdan yaptığı gibi halkın refahı ve görsellik açısından da çok önemli katkılar sağlayacaktır. Bunun için nitelikli bir şekilde plan ve program oluşturduğunu biliyorum. Yomra önümüzdeki 5 yılda çok şey kazanacaktır.



İYİ Parti tüm Türkiye'deki teşkilatlarında seçimli kongre kararı alması durumunda Yomra İlçe Başkanlığına yeniden aday olacak mısınız?

İLÇE BAŞKANLIĞINA YENİDEN ADAYIM


Biz Yomra'da kocaman bir teşkilat, kocaman bir aileyiz. Olağanüstü kongre olması durumunda ilçe başkanlığına devam etmek için aday olacağım. Bunu da ilk kez sizin aracılığınızla kamuoyuna beyan etmiş oldum.

Sayın Cumhurbaşkanı’nın ‘Türkiye İttifakı’ çıkışını nasıl değerlendiriyorsunuz?

TÜRKİYE İTTİFAKINI ŞAHSEN ÖNEMSIYORUM


Bu konuda partim adına fikir beyan etmeye yetkim yok. Genel Başkanımız, genel başkan yardımcılarımız, milletvekillerimiz gerekeni söylüyor, söyler. Ben bu hususta, bu ülkenin bir evladı olarak şahsım adına konuşabilirim. Şahsen ben bu çıkışı önemsiyorum, değerli buluyorum. Zira ülkemizin huzura ve bazı sorunları hızlıca çözmeye ihtiyacı var.

Seçim sürecinde İYİ Parti HDP ile ittifak yapmakla suçlandı. Bu hususta neler söyleyeceksiniz?

İYİ PARTİ, AK PARTİ ve MHP İLE İTTİFAK YAPTI AMA HDP İLE ASLA İTTİFAK YAPMADI

Ne ittifakı? Neredeymiş o ittifak? O dediğiniz gibi bir ittifak olsa İYİ Parti çok sayıda büyükşehir, il ve ilçe belediyesi kazanırdı. Birileri milletimizi bu tür laflarla kandırabileceğini sanıyor. Bakınız ben net örneklerle durumu anlatayım: CHP ve İYİ Parti Türkiye genelinde pek çok il ve ilçede ittifak yaptı. Bu illerden birisi de Balıkesir'dir. İYİ Parti Balıkesir'i kıl payı kaybetti. HDP ise Balıkesir'de yüzde 10'nun üzerinde oy aldı? Hani neredeymiş bu ittifak? İYİ Parti, Balıkesir'de HDP seçmeninden yüzde 0.5 oy olsa seçimi kazanırdı.

İstanbul'da CHP ittifakı ile İYİ Parti'nin aday çıkardığı ilçelerde HDP'de aday çıkardı. İÝİ Parti'nin kıl payı kaybettiği birçok il ve ilçe var. Bakın çoğunda HDP'nin adayı var. Neredeymiş bu ittifak ki biz göremedik! Iğdır'da ittifak yoktu. Iğdır'ın yapısını biliyorsunuz. Yarısı Türmen’dir. Genel Başkanımız baktı ki; üç sağ parti, AK Parti, İYİ Parti ve MHP burada aday çıkarmış. Bu durumda seçimi banko HDP kazanacak. Adayını geri çekti ve AK Parti ve MHP'den birinin de adayını geri çekmesi için çağrı üzerine çağrı yaptı.

Ahlat'ta da aynısını yaptı. Sonuçta Iğdır'da AK Parti adayını geri çekti. Ahlat'ta MHP adayını geri çekti. Çünkü Genel Başkanımız Türkmenlerin çoğunlukta olduğu bu iki yerde belediyeleri HDP'nin kazanmasını asla istemedi. Tüm Türkiye bunu gördü ama birileri hem Türkiye genelinde hem Yomra'da seçim süreci boyunca İYİ Parti ile HDP'nin ittifak yaptığı yalanını söyledi. Bu vicdansızlıktır.

Kısaca İYİ Parti'nin bu seçimde AK Parti ile MHP ile ittifak yaptığı yerler olmuştur ama ülkemizin hiçbir köşesinde asla ve asla HDP ile ittifak yapılmamıştır.

Ülkemizin hiçbir köşesinde HDP, İYİ Parti için adayını geri çekmedi, aynı şekilde hiçbir yerde İYİ Parti, HDP için adayını geri çekmedi. Ayrıca herkes bilir ki, hiçbir HDP seçmeni, Türkiye'nin hiçbir yerinde İYİ Parti'ye oy vermez, vermedi. Koray Aydın gibi bir ülkücünün, bir Türk milliyetçisinin olduğu bir partinin HDP ile ittifak yapması, HDP'den oy alması zaten düşünülemez.



CHP Genel Başkanına Ankara'da bir saldırı düzenlendi. Sosyal medya hesabınızdan bu durumu kınadığınızı gördük. Sizce bu olay neden yaşandı?

HALKIN KARARINI SORGULAMAK DOĞRU DEĞİL


Orada bir linç girişimi yaşandı. Türkiye gibi bir ülkede böyle görüntüler olmamalı. Ülkemizde maalesef kontrol altına alınamayan provokatif güçler gerçeği var. Kimileri buna 'derin devlet' diyor. Ben Ankara'da yaşanan olayı bu yapının bir çalışması olarak görüyorum. Devletimiz bu hususu derinlemesine incelemelidir. Ayrıca toplumumuz gerilmiştir, kutuplaştırılmıştır. Bu hususta artık tüm siyasi partiler vazifelerini yapmalıdır. Mevcut iktidar PKK ile pazarlık yaparken, İmralı’daki köpeğin mektupları Diyarbakır meydanında törenle okutulurken, çadır mahkemeleri kurulup asker katili teröristler aklanırken bir sorun olmayacak ama İstanbul’da bir başkası HDP seçmeninden oy isterse PKK’lı ilan edilecek öyle mi? Bu doğru bir tutum değil. Herkes bu tutumdan vazgeçmeli. Ayrıca seçim süreci boyunca her şey gayet şeffaf olarak cereyan etti. Kim nerede aday çıkardı, kim neden çıkarmadı, bunların hepsi toplumun önünde oldu ve toplum kararını verdi. Şimdi sorgulanması gereken halkın kararı değil, seçilmişlerin bundan sonraki icraatlarıdır.

HDP'ye bakış açınız nedir?

HDP, PKK'NIN SIYASİ UZANTISIDIR, KAPATILMALIDIR


HDP, PKK'nın siyasi kanadıdır! Derhal kapatılmalıdır! Cumhuriyet Savcıları neden harekete geçmiyor anlamıyorum! Bu arada şunu da ifade etmek istiyorum: PKK eli kanlı bir terör örgütüdür. Yok edilmelidir. HDP, PKK'nın siyasi uzantısıdır. Lakin HDP'ye oy veren milyonlarca insana terörist muamelesi yapılmamalıdır. Bu şekilde hareket edilirse toplum iç savaşa sürüklenir. Devletin görevi tüm toplumun kardeşliğini tesis etmektir.

Sayın Akgül bizlere zaman ayırdığınız için teşekkür ediyorum. Son olarak söylemek istediğiniz bir şeyler var mı?

YOMRA EMİN ELLERDEDİR


Şahsıma bu fırsatı sunduğunuz için ben teşekkür ederim. Meslek hayatınızda üstün başarılar dilerim. Yomra'da bize oy veren vermeyen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Tüm adaylara bundan sonraki yaşamlarında huzur ve başarı temenni ediyorum. Yomra emin ellerdedir. Yomra'da yeni belediye yönetimine oy veren vermeyen diye bir ayrım yoktur. Bir hesaplaşma yoktur. Yomra'mız aradığı huzura kavuşmuştur. Bu huzuru bozmak isteyenler olursa çıkıp onları halka şikayet edeceğimizden de kimsenin şüphesi olmamalıdır. Tekrar tekrar teşekkür ediyor, herkese saygılarımı sunuyorum.

Röportaj; Furkan YİĞİT
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap