SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Zam değil soygun yaptılar! Gariban ahirette mi doysun!

Zam değil soygun yaptılar! Gariban ahirette mi doysun!

Karadeniz Özel

22 Mart 2021 Pazartesi - 12:06




Ocakta ayında yıllık yüzde 18,52 artış gösteren çiftçinin girdi maliyetleri, son 19 ayın zirvesine ulaşmış durumda. Haliyle bu durum halk pazarlarındaki fiyatlara da yansıdı





// Karadeniz Özel // Emin Saraç // Genel olarak tüketici enflasyonunu, özel olarak da gıda enflasyonunu olumsuz etkileyebilecek bir veri, tarımsal girdi fiyatlarından geldi. Tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE), 2021 yılı Ocak ayında yıllık yüzde 18,52, aylık yüzde 1,96 arttı. Yıllık artışta son 19 ayın zirvesi görüldü. Dolayısıyla bu artış halk pazarlarında da fark edildi. Trabzon’da her hafta tek tek gezdiğimiz semt pazarlarını bu hafta da şöyle bir turladık, tarımsal girdi fiyat endeksi artışının tezgahlara nasıl yansıdığına şahit olduk.

BU GiDiŞAT NEREYE?

Halihazırda pandemi nedeniyle yüksek olan meyve ve sebze fiyatlarının bu hafta daha da arttığını belirten esnaf, “Ürünleri artık yüksek maliyetten alıyoruz. Bu nedenle üzerine kar payı koyup satıyoruz. Bu durum da haliyle vatandaşın omzuna yük oluyor” derken vatandaşlar, “Bizi zaten fiyatların yüksek olmasına alıştırdılar. Ama girdi fiyatlarını bahane edip daha da pahalanmasını da beklemiyorduk. Ramazan da yaklaştı. Masraflar 2 katına çıkacak. Bu gidişat nereye kadar böyle devam edecek bilemiyoruz” dediler.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap