SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Yomra'da Kültür Sanat ve Ligarba festivali coşkusu

Yomra'da Kültür Sanat ve Ligarba festivali coşkusu

04 Eylül 2023 Pazartesi - 13:03




Yomra Demirciler Köyü Kültür ve Kalkındırma Derneği’nin bu yıl 12.si düzenlenen Ligarba Festivali renkli görüntülere sahne oldu.





İlçenin ilk ve tek festivali olan Ligarba Festivalinde, yöresel sanatçılar, Kaptan Yılmaz, Fatih Yavuz, Alparslan Akkaya, Mihralim, Dursun Akyüz, Alper Öztürk, Naci Ay, Hadiye Ölmez ve Zeynep Birinci’nin sahne aldığı festivale misafir olarak katılan ünlü sanatçı Hülya Polat da Zeynep birinci ile sahneye çıkarak türkü söyledi. Yomra Halk oyunları ekibinin oynadığı horon ile başlayan festivalde Yomra’ya ait  Dirvana horonu da vatandaşlardan büyük alkış aldı. Festival sonuna kadar vatandaşlar horonlar oynayarak düzenlenen etkinliklere katılarak yılın yorgunluğunu üzerlerinden atmış oldular. 

Düzenlenen festivale, Yomra Kaymakamı Muhammet Öztabak, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Jandarma Komutanı Hasan Zeki Uzunöz, AK Parti Yomra İlçe Başkanı Abdulkadir Özdemir, İYİ Parti Yomra İlçe Başkanı Zekeriya Akgül, Büyükşehir Belediyesi Basın Daire Başkanı Metin Şahin, Ortahisar Belediyesi Plan Proje Müdürü Mustafa Karslı, Yomraspor Başkanı Davut Atmaca, iş insanları, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk, Trabzon Şehit Aileleri Derneği Başkanı Şeref İşler, Muhtarlar, STK Temsilcileri, Yomra Belediye Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. 

ARAZİLERİ ATIL BIRAKMAYALIM

Festival’de konuşarak ligarbanın önemine vurgu yapan  Yomra Demirciler Köyü Kültür ve Kalkındırma Derneği Başkanı Murat Aksoy, “Ligarba’nın tanıtılması noktasında başlamış olduğumuz Ligarba festivalinin 12.’sini düzenledik.  Beklentimiz bölge halkımızın ve üreticilerimizin Ligarba’ya üretim noktasında talep göstermesidir. Bizler üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. ‘Tüketen değil üreten bir toplum’ sloganımız var ve bu bilinç ile sadece Ligarba hususunda değil her konuda vatandaşlarımızın yanında olacağız . Son olarak Tüm  Yomralı hemşehrilerime buradan sesleniyorum atıl arazilerimizi Yaban mersini, Aronya vb gibi bölgemizde yetişebilecek ne varsa dikelim atıl vaziyette bırakmayalım aynı zamanda ekonomik anlamda katma değer katalım. 

KATILIMCILARA TEŞEKKÜR 

Bu vesile ile festivalimizde bizleri yalnız  bırakmayan ve desteklerini bizlerden esirgemeyen Yomra Kaymakamımız, sayın Muhammet Öztabak‘a, Yomra Belediye Başkanımız, sayın Mustafa Bıyık’a, Ortahisar Belediye Başkanımız, sayın Ahmet Metin Genç’e, siyasi partilerimizin kıymetli İl, İlçe Başkanları ve kıymetli yöneticilerine, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı sayın Bekir Aktürk’e, Yomra İlçe Bölük Komutanımıza, Oymalı Jandarma Karakol Komutanlığımıza ve kurum amirlerimize, mahalle muhtarımız sayın Ömer Korkmaz’a, festivalimizin gerçekleşmesinde katkılarını eksik etmeyen başta Yomra Belediyesi olmak üzere tüm sosyal ve kültürel faaliyetlerimize  destek veren değerli sponsorlarımıza, her anımızda yanımızda olan çok değerli Yomra Sonhaber’e, dernek yöneticilerimize ve gönüllülerimize, birbirinden değerli sanatçılarımıza ve festivali festival yapan tüm değerli hemşehrilerimize yönetim kurulumuz adına teşekkürlerimi iletiyor, nice güzel festivallerde bir araya gelmeyi temenni ediyorum” dedi. 

BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA BIYIK: LİGARBA MEYVEMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Festival’de konuşan Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, “Bu festivalin başlangıcından bugüne kadar hava şartlarına ve çeşitli olumsuzluklara rağmen istikrarlı bir şekilde 12.sine gelinmesi büyük bir başarıdır. Bu anlamda bu yükü taşıyan ve emek sarfeden bütün başkanlarımıza Yomra Belediye Başkanı ve Demirciler Köyü vatandaşı olarak ayrıca teşekkür ediyorum. Tekrar buraya kadar gelmiş olmanız ve bizleri onurlandırmanız sebebiyle ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu festival sadece bir eğlenceden ibaret değildir. Bölgemizde yoğun olarak yetişen ligarba meyvemize sahip çıkmak onu ekonomiye kazandırmak ve üretimine teşvik etmek içinde önemlidir. Ligarba gerçekten sahip çıkıldığı takdirde bir çok ürünün içine girebilecek lezzete ve hoş bir aromaya sahiptir. Bölgemizde bu meyvenin tarımını yapanlar var fakat yok denecek kadar az. Ciddi anlamda tarımı yapılabilirse gerçekten bölgemizin ve ülkemizin ekonomisine ciddi katkılar sağlar. Hep birlikte el ele vererek bu konuda yol almamız gerekiyor. Festivalimiz hayırlı olsun” dedi.

ORTAHİSAR BELEDİYE BAŞKANI METİN GENÇ: ÜRETTİĞİMİZ KADAR GÜÇLÜYÜZ

Festivalde konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Kıymetli derneğimizin 12. olarak organize ettiği buluşmasını nedeniyle burada sizlerle birlikte olmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyorum. Festivalimizin bu kadim topraklara ilçemize ve ilimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Biz bu topraklarda sadece belli bir süre yaşayıp hayatımızı devam ettirmek için yaşamıyoruz. Hem inancımızın ve hem medeniyetimizin bizlere yüklediği sorumluklarla beraber sahip çıkıyoruz. Bu topraklara sahip çıkmak, bu toprakların yetiştirdiği ekonomik değere de sahip çıkmaktır. Yomramız da alternatif bir ürünü, ekonomik bir katma değer ürünü ortaya çıkaran Ligarbamızı organik bir tarım metoduyla beraber üretip, ekonomimize katkı sağlayan, Fikret Bey’e ve ondan bayrağı devralan kardeşime, muhtarıma, bu işteki himayelerini eksik etmeyen hem kaymakamıma ve belediye başkanıma tek tek teşekkür ediyorum. Çünkü öyle bir zamandayız ki, artık ürettiğimiz kadar güçlüyüz. Dolayısıyla bu topraklara sahip çıkmak daha çok çalışmaya ve üretmeyi gerektiriyor. Bunun için de bu tür üretimleri desteklememiz lazım. Bu güzel bir buluşma ve hasret giderme. Bu organizasyonlar emek istiyor, katkı istiyor ve maddi güç istiyor. Bu emeği organizasyonu ortaya koyan derneğimize ve onun kıymetli başkanı Murat kardeşimize, emeği geçenlere ve muhtarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Festivalimizin hayırlı olmasını diliyorum. Herkese saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum.” dedi. 

TÜRKİYE MUHTARLAR KONFEDERASYONU BAŞKANI AKTÜRK: LİGARBA BÖLGEMİZDE ÇOK ÖNEMLİ

Türkiye Muhtarlar Konferasyonu Başkanı Bekir Aktürk, “Bu şenlikler atalarımızdan bu yana geliyor. Bu şenlikler ismini değiştirerek festival adını aldı. Kültürümüzde önemli bir yeri vardır. Bu festivalin amaçı, burada bir Ligarba var. Bölgemiz için altın değerinde bir üründür. Üretmemiz gerekiyor. Üretmemiz kadar varız ve güçlüyüz. Eğer köylerimizdeki tarım ve hayvancılık ne kadar artarsa gücümüz o kadar artar. Ligarba bu bölgemizde çok önemli. Fındıktan da daha önemli. Fiyat olarak değerli bi ürün. Bir Trabzonlu olarak, köylerimizi boş bırakmayalım. Ürettiğimiz her şey altın değerinde ve altın pahasında. Kaybolmaması gerekiyor. Bu şenlikte havaya kurşun sıkmayalım. Bizim sevincimiz ve coşkumuz başkalarının gözyaşı olmasın” dedi.

YOMRA KAYMAKAMI MUHAMMET ÖZTABAK: LİGARBA İÇİN PROJELERE DESTEK VERECEĞİZ

Festivalde son olarak konuşan Yomra Kaymakamı Muhammet Öztabak, “12. düzenlediğimiz Demirciler Köyü Kültür Sanat ve Ligarba Festivaline hoşgeldiniz. Dernek başkanımız bizden ligarba konusunda destek istediler. Bu konuda desteğimiz sürdürdük, bundan sonra da daha değişik fikirler varsa, projeler varsa ilçe belediyemizle beraber yapacağımız projelerle bu ürünümüzü tanıtım ve yetiştirme noktasında nasıl daha iyi ileriye götüreceğimizi birlik içinde ele alabiliriz. Şahsım ve ilçem adına desteklerimi sürdüreceğim. Bu festival, ilçemizin ve köyümüzün sahip olduğu doğal güzelliklerin ve kültürel mirası sürdürmek ve yeni dostluklar kurmak için bir fırsat tanıyor. Toplumuzun dayanışması ve birlik içinde olduğumuzu gösteren bir vesiledir. 12 yıldır bu festival, Demirciler mahallemizin dayanışması ve birlikte çalışma ruhunu yansıtmış, başarılı bir şekilde düzenlemişlerdir. Bu etkinlikler emeksiz olmuyor. Arkasında bir organizasyon ve emek bulunmaktadır. Bu etkinliği gerçekleştiren Dernek Başkanımız Murat Aksoy’a, dernek yöneticilerimize, Belediyemize ve belediye çalışanlarımıza, güvenliği sağlayan jandarmamıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap