SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Yiyin ağalar yiyin!

Yiyin ağalar yiyin!

31 Ocak 2019 Perşembe - 11:22




Trabzon’da denize yapılan dolgular başlı başına tartışma konusuyken şimdi de Araklı’da kıyı dolgu alanının üzerine yapılan inşaat yeni bir gündem yara





İYİ Partili Davut Çakıroğlu, Trabzon’un Araklı ilçesinde kıyı dolgu alanında yapılan 2 adet sosyal binanın hukuka aykırı olduğunu öne sürdü ve ‘talan zihniyeti’ dedi. Çakıroğlu, “Araklı Belediyesi ve maalesef yine bir gayrihukuki durum söz konusu. Kıyı dolgu alanında bir inşaat yapılamaz. Belli çerçevede sosyal donatı alanları düzenlenebilir. Kıyının kamu yararına kullanımı amacıyla yapılabilen yapılar, duş gölgelik, soyunma kabini 6 m2’den daha büyük olmayan ve en az 150 metre ara ile yapılabilen büfelerdir. Bunun dışında, kıyı alanlarındaki yapılacak her türlü düzenleme ve yapı imar planı yapımını gerektirir. Bu kapsamda kıyı ve dolgu alanlarında yapılacak yapı türleri ikiye ayrılır: Birinci olarak; kıyının kamu yararına kullanımına ve kıyıyı korumak amacıyla yapılabilecek altyapı tesisleri veya bu amaçla yapı yapılabilmek için gerekli dolgu alanları ve üzerindeki tesisler sayılabilir” dedi.

KIYI KANUNA GÖRE

Çakıroğlu, “İkincisi; faaliyetinin özelliği gereği kıyıdan başka yerde yapılması mümkün olmayan yapı ve tesislerdir. Bunları da; tersane, gemi söküm yeri, su ürünleri üretim ve yetiştirme tesisleri olarak saymak mümkündür. Kıyı Kanununa göre Sahil şeridinde yapılacak yapılar kıyı kenar çizgisine en fazla 50 metre yaklaşabilir. Yapı yaklaşma mesafesi içerisinde kalan alanlar uygulama imar planı ile gezinti alanları, dinlenme ve rekreaktif alanlar ve yaya yolları olarak düzenlenebilir” diye konuştu.

SAYIŞTAY RAPORLARI

“Bu düzenlemeleri yok sayarak metraj aşımı ve rant oluşturacak, kamu zararına bir inşaatı yapmak açık ihmal değil suçtur” diye Çakıroğlu, “Zaten Sayıştay denetim raporlarında benzer birçok ihmale yer verilmiş, tespitler yapılmış ve kamu zararı ortaya konmuştur. Bunlara rağmen ne adli ne de idari bir yaptırım olmaması "kanun var uyan yok, duyan da yok" dedirtiyor bize. Devletin ve milletin yaptırım gücü seçim veya yargıdır. Talan zihniyetiyle menfaat oluşturma söz konusu” ifadelerine yer verdi.


Haber: MERYEM AKGÜN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap