SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Yeni dönemde bambaşka şoförler odası

Yeni dönemde bambaşka şoförler odası

02 Ocak 2018 Salı - 06:50




Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Adayı Ömer Hakan Usta, projelerini sıralarken mevcut başkan Turan Altuntaş’a da ağır eleştirilerde bulu





Selahattin ÖZCAN

Mevcut başkan Turan Altuntaş’a eleştirilerde bulunan Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Adayı Ömer Hakan Usta, üyelerden destek isterken yeni dönem için projelerini de sıraladı. İşte Usta’nın açıklamaları: “Turan Altuntaş, yönetim kurulu üyesi Hüseyin Turgut Aydın ile birlikte seçim çalışması yapıyor. Bu iki adayın birbiri ile ilişkisi açık ve net olarak ortaya çıkmaktadır. Bu olaya üyeler sandıkta cevap verecektir. Turan Altuntaş’ın bugüne kadar cemiyete alıp çıkartmış olduğu personel sayısı 75’in üzerinde. Bu kişilere iş tazminatı olarak 300 bin liranın üzerinde tazminat ödenmiştir. Bu 300 bin bira ile bizim projelerimizi hayata geçirebilirlerdi.”

KOMİSYON KURULACAK

 “Trabzon sürekli büyümektedir. Trafikte yer alan araç sayısı her gün artmaktadır.  Trabzon’da trafik problemi önemli bir sorun haline gelmiştir. Bu sorunun çözülmesi gerek Trabzon halkı için gerekse de odamız üyeleri için son derece önemlidir. Bu bakımdan gündemde olan ve olması gereken konular irdelenecektir. Sorunların çözülmesi noktasında farkındalık oluşturmak, çözüm önerileri sunmak ve konuları takip etmek üzere durak başkanlarımızdan komisyon kurulacak. Odamız oluşturacağı ARGE biriminde kentimizle ilgili araştırmalar yapacaktır.”      

SANDIĞA SAHİP ÇIKALIM

“Seçimimiz 7 Ocak’ta Ramada Otel’de yapılacak. Üyelerimizin sabah erken saatlerinde en geç saat 09:00 gibi otele gelmelerini ve ibra maddelerinde red oyu vermelerini rica ediyorum. Üyelerimizin sandığa sahip çıkarak, artık bir değişime gitmesi gerektiği yönünde oy vereceklerini umuyorum. Değişimle birlikte nelerin değişeceğini, projelerin nasıl hayata geçeceğini görecekler. Şoför esnafımıza şunu dedirteceğiz:  ‘Anamdan emdiğim süt gibi sana verdiğim oyum helal olsun.’” 


FEDAKARLIKTAN KAÇMAYACAĞIM

“Trabzon Şoförler Odası’nda 12 yıl boyunca genel sekreterlik görevini ifa ettim. Görev yapmış olduğum bu süre zarfında tüm şoför esnafına eşit ve hak ettiği değeri vererek hizmet etmeye çalıştım. İnşallah alacak olduğum başkanlık yetkisi ile bu görevi daha layıkıyla devam ettireceğim. Şoför esnafımız için profesyonel bir çalışmayla hareket ederek, hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağız. Şoför esnafımızı kesinlikle hak ettiği düzeye ulaştırarak, Türkiye’de parmak ile gösterilecek bir Şoförler Odası yapacağız. Odanın gelirlerini heba etmeyip, kuruşuna kadar şoför esnafına hizmet için sunacağız.”

ESNAFLARIMIZI MAĞDUR ETTİ!

“25.07.2019 tarihinden yürürlüğe girecek olan Dolmuş-Taksi Yönetmeliği’nde bulunan yaş sınırı şoför esnafımızı mağdur etmiştir. Mevcut başkan bununla ilgili hiçbir şey yapmadığı gibi bu yönetmeliği şoför esnafından gizlemiş ve sümen altı yapmıştır. 2016 yılında odaya tebliğ edilen yönetmelik zamanında durak başkanları ile paylaşılşaydı, yaş sınırını belki de 15 yaşa çeker ya da iptal ettirmek için mücadele ederdik. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Şoför esnafımızın bir araca 120.000 TL verecek parası yoktur. Şoför esnafımız zaten borç batağında yüzmektedir. Ama ne yazık ki oda başkanı şoför esnafıyla ilgilenmemektedir.”

HAKKIMIZ SAVUNULMADI 


“Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından ticari taşıt tanıtma kartı uygulamaya konuldu. Bu belge için de üyelerden 100 TL ücret alındı. Bu, üyeye 300-400 TL’ye mal oldu. Buralardan toplanan paraların bir kısmı odalara gelir olarak gönderildi. Trabzon Şoförler Odası’na da 9.000. TL verildi. Bu kart gelir için mi yapıldı, yoksa hizmet için mi yapıldı? Gelişen süreçte mahkeme bu belgelerin iptaline karar verdi. Şoförler Odası Başkanı şoför esnafımızın hakkını savunmamış ve onları zarara uğratmıştır.”

APAYDIN’DAN AÇIK DESTEK

“Bu yola 9-10 durak başkanımız ile çıktık. Gelişen süreçte ilçe oda başkanları, sivil toplum kuruluşları ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın açık destek verdi. Gün geçtikçe aldığımız destek daha da büyüdü. Bu destek beni ziyadesiyle mutlu ediyor. Aldığımız bu destek gittiğimiz bu yolun doğru yol olduğunu bize gösteriyor. Çalıştığım süre zarfında odaya gelen tüm üyelerimize eşit ve adaletli bir şekilde davrandım. Hiç kimseyi kırmadan işlerini en kolay şekilde çözümleyerek halletmeye çalıştım.”

HER DURAK iÇiN AYRI PROJELER

“Öncelikli işimiz, bütün duraklarımızın dosyalarını çıkarıp üzerlerinde çalışmalar yapacağız. Her durağın güzergâhını en ince ayrıntısına kadar mahalle mahalle çıkararak UKOME’ye teklif sunacağız. Böylece duraklar arasında yaşanan kargaşa ve huzursuzluğu önlemiş olacağız. Ayrıca; durak üyelerimize nasıl katkı sağlar, günlük kazancını nasıl ikiye katlarız onun mücadelesini vereceğiz. Dolmuşlarımızın koltuklarını da artıracağız. Şoför esnafımızın lehine olabilecek ne varsa onu yapacağız. Her durak için ayrı ayrı projelerimiz var.”


ŞEHRE KATKI SAĞLANACAK

“Web sitesi kurarak hem üyelerimizi bilgilendireceğiz hem de şehrimizin tanıtımına katkı sağlayacağız. Web sayfamız Türkçe, İngilizce ve Arapça olacak. Üyelerimiz üyelikleri ile bilgileri sayfamızdan rahatça takip edebilecekler.”

ÜCRETSİZ EHLİYET DÖNEMİ

“Şoförler Odasının birinci vazifesi üyelerine hizmet etmektir. Ama ne acıdır ki bugüne kadar hizmet anlamında hiçbir şey yapılmamıştır. ‘Paran yoksa evrak yok, oy vermediysen hizmet yok’ devrine son vereceğiz. Odamıza kayıtlı tüm esnafımıza çekici, mesaj, araç alım satım dosyası ve ticari plaka sacları gibi tüm hizmetler eşit ve ücretsiz verilecek. Ayrıca yan kuruluşumuz olan Özel Belde Sürücü Kursu’ndan üyelerimizin çocuklarına da ücretsiz ehliyet verilecek. Odamızın kaybetmiş olduğu itibarını geri alacağız, burayı tüm resmi kurum ve kuruluşlar nezdinde layıkıyla temsil edip, saygıdeğer bir kuruluş haline getireceğiz.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap