SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Vatandaşa çare Trafiğe nefes olur!

Vatandaşa çare Trafiğe nefes olur!

Karadeniz Özel

14 Mayıs 2019 Salı - 10:25




Trabzon’un kanayan yarası trafik sorununa Kanuni Bulvarı ile getirilmeye çalışılan çözümde yeni gelişme yaşandı, iddiaya göre Bakanlık yetkilileri Kaymaklı’da Hayali Garajının olduğu alanı inceledi...





// Meryem AKGÜN // Özel // Trabzon’un Ortahisar İlçesi Kaymaklı Mahallesi Hizmet Caddesi’nde bir insanlık dramı yaşanıyor. Kaymaklı Mahallesi’nin hemen üst kısmında bulunan Çukuçayır Mahallesi’nin bütün kanalizasyon atıkları her yağmur yağdığında mahallelinin kabusu oluyor. Anne, babalar çocukları bu sağlıksız ortamda hasta olmasın diye çocuklarını sokağa çıkaramıyor. Şehrin göbeğinde olup hem alt yapı hem ulaşım sorunu yaşayan mahalleli yıllardır seslerini kimseye duyuramamaktan dertli. Sorunlar her geçen gün artan nüfus ve trafik yoğunluğuyla zirve yaparken yaşanan bir gelişme ile umutlar yeniden yeşerdi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun trafik sorununa hassas eğilimi şehre bakanlık yetkililerini getirdi ve yetkililer soruna konu olan alanda arazi ölçümü yaptı. İddia o ki Kanuni Bulvarı’nın şehrin trafiğini rahatlatması adına Çukurçayır üzerinden Hayali garajının olduğu yerden Değirmendere Kavşağına bağlanması düşünülüyor.

SORUNU BÜYÜTÜR!

Bu planlamayla yıllardır kanalizasyon suları ile sorun yaşayan vatandaşlara hem yeni yaşam alanı oluşturulmuş olacak hem de kangren olmuş trafik sorunu da büyük oranda ortadan kalkmış olacak. Şehrin kanaat önderlerinden geçmiş dönem Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan konuya ilişkin, “50 bin nüfuslu yerleşimin yolu yok. Bir an önce bu bölge sahil yoluna bağlanmalıdır. Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğünün tamamı Trabzonlu olduğu bir dönemde bu sorun ivedi olarak çözülmelidir. Şu anda buranın rahatlatılması için düşünülen onaylı Kanuni Bulvarı Yenicuma Köprüsü- Taksim Yokuşu bağlantısı bura için çözümü değil sorunu büyütecektir. Kemik Hastanesi altı ve taksim Yokuşu’nda trafiği yoğunlaştırıp kilitleyecektir” dedi.




MACERA ARAMAYIN

Gürdoğan, “Peki çözüm nedir, daha önce defalarca gündeme gelmiş olan Kanunu Bulvarı Boztepe Tüneli Çukurçayır çıkışından, hayali garajının güney cephesinden Değirmendere kavşağına, oradan da eski çimento fabrikasının önünden sahil yoluna ivedi olarak bağlanmasıdır. Yerel yönetimin değişmesi ile şehrin belleği yok sayılmamalıdır. Daha önce defalarca planlanmış ve hazır olan bu proje, hem de bu dönemde hayata geçirilmeli yeni bir macera aranmamalıdır. Top kale çizgisini geçmek üzere, hafif dokunun gol olsun” diye konuştu.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap