SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Vatandaş, 54 lira olarak açıklanan fındık alım fiyatından pek de memnun değil! ''Fındık beklentinin altında kaldı''

Vatandaş, 54 lira olarak açıklanan fındık alım fiyatından pek de memnun değil! ''Fındık beklentinin altında kaldı''

Karadeniz Özel

02 Ağustos 2022 Salı - 12:39




Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Ordu’da açıkladığı fındık fiyatına vatandaşlardan tepki gecikmedi. Vatandaş, “Bizim beklentimiz 60-70 lira bandındaydı” dedi





Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen hafta Ordu’da katıldığı toplu açılış töreninde açıkladığı 54 liralık taban fındık fiyatına üreticiler tepki gösterdi. Artan enflasyon nedeniyle geçen yıl 3,5 dolara satılan fındığın bu yılki fiyatı 3 dolara indi. Karadeniz bölgesinde başta Giresun, Ordu, Samsun ve Trabzon olmak üzere birçok şehirde yaklaşık 450 bin üretici geçimini fındıktan sağlıyor. Üreticiler açıklanan rakamın beklentinin altında kaldığını belirterek, “Beklentimiz 60-70 lira bandındaydı. Ama buna da şükür” dedi.

60 LİRA OLMALIYDI

54 liranın yeterli olmadığını dile getiren Ramazan Bey, “Bugünkü fiyatlara bakacak olursak 54 lira az. Bir de fındık toplamaya adam bulamıyoruz. Günlük 300 lira istiyorlar. 10 gün toplasa 3000 lira para eder. Tüm bu giderleri hesapladığımızda bu fiyat yetmez. Bence 60 lira olmalıydı. Bu sene fındık da yok, öyle bir sıkıntı var. Bu hükümete nasıl sesimizi duyuralım, ben de bilmiyorum” dedi.  Tuna Bey ise,  “Bence normal bir fiyat. 54 lira gayet iyi, daha ne olsun? Yeterli” şeklinde konuştu.

MALİYETLERİ KURTARMIYOR

Fındıkta maliyetlerin çok fazla olmasından yakınan Yahya Bey, “Bence daha fazla olabilirdi. 70 lira olabilirdi. Çünkü maliyetleri kurtarmıyor. O kadar verdiler ne yapalım? Bu işin zahmeti fazla. Her şey bire üç arttı. Zaten Trabzon’da insanlar 45 liraya anca satar. Hayırlısı olsun” ifadelerini kullandı. 54 liranın kötü bir rakam olmadığını söyleyen Mustafa Bey, “Ben fiyatın normal olduğunu düşünüyorum.  Aslında 60 liranın üstünde olsaydı daha iyi olurdu tabi ama 54 de fena bir rakam değil. İnşallah verdikleri fiyattan daha yukarıya gider” dedi.

BENCE ÇOK İYİ BİR FİYAT

Fındık alım satımı yapan Kemalettin Bey ise, “Fiyat bence çok iyi, üretici için çok iyi oldu. Herkese hayırlı osun. Trabzon’da fındık 50 lira civarında gider diye düşünüyorum. TMO’nun fiyatı net fiyat değil. 52, 53 lira gibi fiyatlara denk geliyor. Tabii ki burada memnun olan da olur olmayan da. Bence çok iyi bir fiyat. Daha 2 sene öncesine kadar  kilosu 10 liraydı. Bugün geldiğimiz noktada 50 lira civarında bir rakamdan memnunuz. Çünkü hayal gibi rakamlardı bunlar. Herkese hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Haber: Emin SARAÇ

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap