SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Uzungöl’de PKK bayrağı sanılan atkı ortalığı karıştırdı!

Uzungöl’de PKK bayrağı sanılan atkı ortalığı karıştırdı!

Karadeniz Özel

18 Temmuz 2019 Perşembe - 15:38




Trabzon’un Çaykara İlçesinde bulunan turizm cenneti Uzungöl’de bir yanlış anlaşılma ortalığı karıştırdı.





Kuzey Irak’tan gelen turistler kendilerine ait kaşkolü açınca yerli halk PKK bayrağı açıldığını düşünerek turistleri linç etti.

Olay yerine gelen Jandarma Kuzey Iraklı turistlerle birbirine tekme tokat girişen yerli halkı güçlükle ayırdı.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok'un konuyla ilgili Karadeniz'den Meryem AKGÜN'e yaptığı açıklamada;  “Kuzey Irak’tan Özerk bölgeden gelen turistler kendilerine ait kaşkolü açıyorlar. Bunu gören vatandaşta PKK bayrağı açıldığını zannedip turistlere saldırıyor. Jandarma olaya hemen müdahil oldu ve tarafları ayırdı. Sadece bir yanlış anlaşılma. Milliyetçilik konusunda hassasız. Gelen Kuzey Iraklı turistler bir otobüs gelmişti. Fakat yaşanan olay sonrası huzursuz oldular ve konaklamalarını iptal ederek gittiler. İkna etmek için çalıştık fakat her ne kadar tatlıya bağlasak da gittiler” dedi.

Trabzon Valiliğinden yapılan açıklamada "Çaykara ilçesi Uzungöl mahallesinde bugün 11.00 sularında Kuzey Irak’tan bölgemize gezi amacıyla gelen 50 kişilik Irak uyruklu gruptan 9 kişi, üzerinde Kürdistan yazılı atkı ile fotoğraf çekildikleri sırada yöre halkı tarafından kendilerine tepki gösterilerek kısa süreli arbede yaşanmıştır. Olaya kolluk kuvvetlerimiz tarafından müdahale edilerek vatandaşlarımız sakinleştirilmiş ve durum kontrol altına alınmıştır. Olayla ilgili olarak Çaykara Cumhuriyet Savcılığınca 9 Irak uyruklu şahıs hakkında gözaltı işlemi yapılarak adli tahkikata başlanılmıştır" denildi. 
 

Beğendim
2
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap