SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Usta’’Beni Terörist ilan ettiler’’

Usta’’Beni Terörist ilan ettiler’’

01 Aralık 2018 Cumartesi - 21:18




Ortahisar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkan Adayı Ömer Hakan Usta, düzenlenen program da üyeleriyle bir araya gelerek, bugün yapılacak seçimler önce





Usta, “Bazı üyeler arasında kırgınlıklara,ayrıştırmaya,onun adamı bunun adamı demeye müsaade etmemeye esnafımıza zamanında kredi verilmesi için ve kooperatifi ayağa kaldırmak için mücadeleye ediyoruz. Ortahisar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Şöförler cemiyeti bünyesinde kurulmuş bir kooperatifti. Biz göreve geldikten sonra bu kooperatif Beşirli’de bir yere taşındı maalesef. Biz başkan olduktan sonra bize oy verenler o kooperatif tarafından kredi verilmeme yönünde  bir baskı yapıldı. Üyelerimizin teveccühü tarafından bu kooperatifi ayağa kaldırma adına ayalık sürecimizi başlatmış olduk” dedi.

İşte Usta’nın o açıkamaları:

Bu kooperatifi seçime getirme adına 100 imza ile seçime getirdik. Maalesef bizi yok darbe yapıyorlar, yok olağanüstü seçim yapacaklar gibi sözlerle eleştirdiler ama Türkiye’de 1100 tane kooperatifinden 1099’u kongre yaparken, sadece 1 tanesi işte o da Ortahisar Kredi Kefalet Kooperatifi Kongre yapmamak için direniyor ve koltuk kaygısından dolayı seçim yapmıyor.

Teskob genel merkezi bütün kooperatiflere kağıt göndererek 20 kasım 2017 tarihli genelge de bütük kooperatifler 30 haziran 2018 tarihine kadar seçimlerini yapıp sonlandıracaklar….

Aslında bu kooperatif 1 Mayıs’ta kongre kararı alıp genelgeye uydu ancak bu Kireçhanede bulunan küçük bir kasapta 500 kişinin hazirun olduğu bir kooperatifte 50 kişinin sığamayacağı bir Kasap’ta seçim yapma ehilimin içine girdiler ve Bakanlıkla ters düştüler. Bakalık yaptığı açıklamada burası size uygun bir yer değil ve dolayısıyla bu Genel Kurul’u iptal edilmesi konusunda bir talimat verdi. Mevcut kooperatife o zaman ki başkan Turan Altuntaş iptal ederim etmem gibi konularla ilgili Bakanlıkla ters düşerek görevinden alınma ile yüz yüze kaldı, o zaman da hemen istifa ederek zaten görevinden ayrıldı kendisiyle alakalı soruşturma devam ediyor…


Savcılık soruşturmasında şöyle maddeler var, sevk görevi devam ederse cezalandırılmasına karar verilecekti ve kendisi de hemen istifa ederek görevi Serkan Selim’e emanet etti. Genelgeye zamanında uyan kooperatif her nedense ondan sonraki süreçte Kongre kararı almama, seçim yapmama eğilim içine girdi. Biz de bu sebepten dolayı 100 imza topladık ve bu kooperatifi seçime getirmesi gerektiğini eğer seçime getirmezse  bu kooperatif işlevini yitireceğini, dolayısıyla üyelerine hizmet veremeyeceğini anlatmaya çalıştık ve bunu anlatmakta sıkıntı çekti ki sürekli 2020’de seçimimiz var gibi millete mesajlarla beraber ileterek bu seçimin uzamasına sebebiyet verdiler…

Toplanan imzalara Bakanlıklara itiraz ederek yok sahteydi bakanlıkta imzaların aslına uygun olduğunu ifade ederek ve biz tekrar 67 imza toplayarak noterden imzaları gönderdik hemen ardından bu imzalara da sahte dediler itiraz ettiler noterden atılan imzaların sahtelikle ne alakası var. Bakanlık bu kooperatife şunu söylerek ben size yazdım seçim maddesi getirin diye eğer koymazsanız gerekli maddeleri uygulayacağız gibisinden, bu sürede baktılar ki tescil edilmiyor bu sefer tekrar genel kurul kararı aldılar, o kadar insanlar genel kurula geldi, zamanından işinden fedakarlık etti orada genel olacağını düşünerek geldi ama maalesef oradaki bütün üyelerin gözünün içine baka baka dalga geçtiler ve bir orta oyunu sergilediler.

Tabii ki oradaki sanki kooperatifle alakalı bir sıkıntı yok da Şöförler cemiyetinle alakalı bir sıkıntı varmış gibi bizi eleştirdiler orada söylenen eleştirilerin hepsi kendi zamanlarında yaptıkları hataları,eksikliklerini sanki ben yapmışım gibi bana iftira atmaya çalıştılar. Orada bize terörist dediler bizi terörist ilan ettiler bu sözleri sizin takdirinize bırakıyorum sizlere havale ediyorum’’dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap