Üst Klasman Hakem Yasin Kol ve Eşi Mezuniyet Coşkusunu Birlikte Yaşadı
Yayın Tarihi: 11.06.2026 - 13:25
Trabzon Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde düzenlenen mezuniyet töreninde üst klasman hakem Yasin Kol ve eşi Dilay Kol cübbe giyerek mutluluklarını paylaştı.
Trabzon Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nin 33. dönem mezuniyet töreni renkli ve duygusal anlara sahne oldu. Törene damga vuran isimlerden biri ise üst klasman futbol hakemi Yasin Kol oldu. Kol, mezun olan eşi Dilay Kol'un sevincine ortak olmak için cübbesini giyerek törende yer aldı.
Trabzon Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi 115 Mezun Verdi
Trabzon Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, 2025-2026 akademik yılında toplam 115 öğrencisini mezun etmenin gururunu yaşadı. Fatih Yerleşkesi'ndeki Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törene üniversite yönetimi, kamu kurumlarının temsilcileri, spor camiasının önemli isimleri ve öğrencilerin aileleri yoğun ilgi gösterdi.
Törene Trabzon Üniversitesi Rektörü Emin Âşıkkutlu, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Hayri Aydoğan ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Mezun Öğrencilerden Ailelerine Teşekkür
Mezuniyet töreninin en duygusal anlarından biri, bölüm başkanlarının konuşmalarının ardından yaşandı. Öğrencilerden ailelerine dönerek onları alkışlamaları istendi. Salondaki tüm mezunlar, bugünlere gelmelerinde büyük emekleri bulunan ailelerini ayakta alkışlarken, aileler de aynı şekilde çocuklarına karşılık verdi.
Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayri Aydoğan, mezun öğrencilere seslenerek karşılarına çıkacak engelleri birer antrenman etabı olarak görmeleri gerektiğini belirtti. Rektör Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu ise spor bilimlerinin teknoloji, veri analitiği ve yapay zekâ uygulamalarıyla birlikte hızla geliştiğini vurgulayarak gençlerin önünde uluslararası fırsatların bulunduğunu söyledi.

Mezuniyet töreninde dikkat çeken isimlerden biri de üst klasman futbol hakemi Yasin Kol oldu. Spor Yöneticiliği Bölümü son sınıf öğrencisi olarak eğitimini sürdüren Yasin Kol, bu yıl Rekreasyon Bölümü'nden mezun olan eşi Dilay Kol'un mutluluğunu paylaşmak için törene cübbesiyle katıldı.
Kol çiftinin çocukları Elen de bu özel günde ailelerini yalnız bırakmadı. Mezuniyet heyecanını birlikte yaşayan aile, törende ilgi odağı oldu.
Törende ayrıca dereceye giren öğrencilere plaket ve hediyeler verilirken, mezunlara bitirme belgeleri takdim edildi. Spor alanında elde edilen başarılar, öğrenci kulüplerinin çalışmaları ve akademik projelerde gösterilen performanslar da teşekkür belgeleriyle ödüllendirildi.