SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Üreticinin hakkını savunmak suç mu oldu?

Üreticinin hakkını savunmak suç mu oldu?

05 Kasım 2018 Pazartesi - 11:18




Kavga büyüyor. Ak Parti Milletvekili Balta suçladı. Muhalefet sert cevap verdi





AK Partili Muhammet Balta’nın, muhalefeti fındık konusunda popülizm yapmakla suçlaması, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Örs’ü ve CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’yı isyan ettirdi. Örs, “Milletimizin sözünü Meclis’e taşıdık, bu mu popülizm” derken Kaya ise, “Milletimiz karar versin” ifadesini kullandı

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, fındık konusunda muhalefetin ‘popülizm’ yapmakla suçlandığını ifade ederek şunları söyledi: “İlk günden bugüne kadar fındık konusundaki tavrımız gayet açık ve nettir. Sürekli halkın içinde olan, halkı dinleyen ve sorunlarına çözüm bulunması yönünde çaba sarfeden milletin bir temsilcisi olarak, vatandaşlarımızın bizlere anlatmış oldukları sorunları dile getirmek ve bu sorunlara çare aramak boynumuzun borcudur” dedi. Örs, “Üzerimizde milletimizin sorumluluğu var. Bu sorumluluk hiçbir zaman bizim için siyasi malzeme vesilesi olmamıştır. Biz milletin elçisiyiz ve bugün onların desteği ile Meclis’teyiz. Seçim döneminde ve sonrasında yapmış olduğumuz ziyaretlerde Trabzon, Giresun, Ordu ve Samsun'da üreticinin haklı isyanına şahit olduk. Vatandaşlarımızın ortak kaygısının fındık olduğunu gördük. Meclis kürsüsünde de, halkımız ne dediyse onu söyledik. Ne popülizmi?”

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ise, muhalefetin fındık konusunda ‘samimiyetsiz’ olduğunu belirten AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’yı topa tuttu. Kaya, “Kimin samimiyetsiz olup olmadığına en iyi milletimiz karar verir. Cumhuriyet tarihinde ilk kez kasım ayında fındık fiyatı açıklandı. Üreticinin elinde fındık kalmadıktan sonra fındık fiyatını açıklayıp, TMO’yu göstermelik olarak devreye sokanlar mı samimi? AKP’nin bu hamlesi tarihe geçmiştir” dedi. Kaya, “TMO’yu öyle bir piyasaya soktular ki, fındığını satmak isteyenleri de canından bezdirdiler. TMO piyasaya adeta fındık almamak üzere girmiştir. Bir taraftan işler yavaş yürütülürken diğer taraftan randıman ölçümlerinde yanlışlık yapılıyor. TMO’ya fındık satmaya giden vatandaşlarımızın 10’da 8’i isyan ederek geri dönüyor. Ayrıca TMO yüzde 3,5 oranında bir kesinti yapıyor. Üretici ne hallere düşürdüler, samimi olan sizler misiniz ey AKP” ifadelerini kullandı.

 Haber: Furkan YİĞİT

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap