SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ümmügül Çalık; Dünyanın yarısı kadın, diğer yarısını da doğuran kadın

Ümmügül Çalık; Dünyanın yarısı kadın, diğer yarısını da doğuran kadın

25 Kasım 2020 Çarşamba - 13:50




TÜED Trabzon Şube Başkan Yardımcısı Ümmügül Çalık, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü için günün anlam ve önemine içeren bir açıklamada bulundu.





TÜED Trabzon Şube Başkan Yardımcısı Ümmügül Çalık, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bazı açıklamalarda bulundu. 

Çalık, şu ifadelere yer verdi; 

“Dünyanın yarısı kadın. Diğer yarısını da doğuran KADIN. KADIN-ERKEK Sıfatlarını kullanmadan önce insan olduğumuzu hatırda tutmak gerekir. Önce insanız. Bu günde bir takım ziyaretler yapılır, paneller düzenlenir, pankartlar açılır, eylemler yapılır; Sonra unutulur.

Halbuki Şiddet ortadan kalkıncaya kadar her ay, her gün, her saat gündemde tutmamız lazım. ​Şiddet, kadınların hayatını korku ve güvensizliğe itiyor . Bu nedenle kadınlarımız haklarına erişimde bile kısıtlı hareket ediyorlar. Seçme ve seçilme hakkı da olmak üzere iradelerini ortaya koyamıyorlar. Seçme ve Seçilme hakkını kullanan kadınlarımız, seçilebilecek yerlere yazılmıyor. “Dünyada her şey kadının eseridir” diyen, ATATÜRK, birçok ülkeden önce kadınlara seçme ve seçilme hakkını verdiği gerçeğini de asla unutmamalıyız. Talep olmasa dahi seçme ve seçilme hakkı; İNSAN olmaktan kaynaklı zorunlu bir haktır ve bunun kullanımını öğretmek gerekir. Mustafa Kemal ATATÜRK işte bunu yapmıştır. Şiddet önleyici  kanunlar düzenlenir , uygulanmasa da .Kanun uygulayıcı olan buna hazır değilse  kültür olarak , kadını İNSAN olarak değil de eşya gibi görüyorsa ,asırların biriktirdiği bir tortu var insanların beyninde bu sökülüp atılması gerekir.Kültürel kotları da unutmamamız lazım.Şiddetin bahanesi olmaz.Kime uygulanırsa uygulansın şiddet suçtur.Eğitimli kadın sayısı yüksekken ;Özelikle yönetici kadrosunda kadın eksikliği göze çarpıyor.Yönetici kadrolarında daha çok kadın,daha çok kadın.Şiddete karşı Uluslar arası Mücadele Günü’nde hep birlikte şiddete “DUR” diyelim.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap