SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Turizm değil atık vadisi

Turizm değil atık vadisi

10 Mayıs 2019 Cuma - 10:00




Turizmin odak noktasına konulması gereken vadiler ve köprüler bizde terk edilmiş durumda





Trabzon’un Ortahisar ilçesinde 1891 yılında Nemlizadeler tarafından yaptırılan Değirmendere Köprüsü’nün hali içler acısı durumda. Doğu Karadeniz turizminin kesişim noktasında yer alan Değirmendere havzası çöp bertaraf tesisi ve şantiye alanlarına dönmüş durumda. Birçok başka ilde turizmin odak noktasına koyulan tarihi köprü ve ırmakların Trabzon’daki atıl durumu şehircilik ve turizm noktasında geldiğimiz yeri gösterir nitelikte.

REKREATİF OLARAK DEĞERLENDİRİLMELİ

Değirmendere Vadisi’nin, Trabzon turizmine ve sosyal hayatına katılmak yerine çöplerin boşaltıldığı, inşaat hafriyatlarının boşaltıldığı atık bertaraf yatağına dönüştürüldüğünü kaydeden Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği Başkanı Dr. Coşkun Erüz, “Değirmendere havzasıyla birlikte, sahil kısmının hem şehrin vatandaşlarının vakit geçirebileceği yaşam alanı hem de turizm sahası olarak rekreatif olarak değerlendirilmesi gerekir. Değirmendere tarihi İpekyolu’nun denize ulaştığı bir hattır. Bu tarihi ve turizm potansiyeli yüksek alanlarımızı çöplükten ve şantiye alanından kurtarmamız gerekir” diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap