SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Turgay Şahin ‘Yap – boz anlayışı suya, ulaşıma zam getirmekle kalmıyor, taşınmazlarda satılıyor”

Turgay Şahin ‘Yap – boz anlayışı suya, ulaşıma zam getirmekle kalmıyor, taşınmazlarda satılıyor”

12 Haziran 2022 Pazar - 12:33




Trabzon’da Büyükşehrin yap-boz mantığı, hesaplanmayan maliyetler vatandaşa zam olarak geri dönüyor





Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin projelerdeki ‘yap-boz’ anlayışı tepki toplarken CHP’li meclis Üyesi Turgay Şahin ‘Yap – boz anlayışı suya, ulaşıma zam getirmekle kalmıyor, taşınmazlarda satılıyor” dedi

Ülkenin dört bir tarafında ekonomik kriz sesleri yükseliyor. Bu seslere kulak tıkayanlar ile kulan verenler arasında ezilen vatandaş Trabzon’da da nasibin aldı. Önce su faturaları ardından ulaşım zammı derken üstüne sürekli yeni yapılan yerlerin yeniden kırılıp yapılıyor olması kamu parasının har vurup harman savrulduğu algısını da beraberinde getirdi. Şehirde kontrol mekanizmasını sağlıklı şekilde işletmediği için eleştirilen Trabzon Büyükşehir Belediyesi projelerindeki maliyetlerde vatandaşın tepkisini çekti.

EŞ DOST DEĞİL KANUN VAR

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin vatandaşın tepkisinde haklı olduğunu kaydederek, “Ben devletten geldim. Bu işleri bilen birisiyim. Ezbere konuşmam. Birincisi yerel yönetimler prestijli projelerinde yarışma usulüne gitmelidirler. Dereceye giren projeler halkın beğenisine sunulmalıdır. İkincisi bu projeleri eşini, dostunu yanına çağırıp 19B’ye 20B’ye göre vermemelisin. 4734 sayılı ihale kanuna göre ihaleye çıkarsın. Üçüncüsü bu işlerden anlayan ekip kurar, takibini yaparım. Peki bizde neden böyle olmuyor? Çünkü ihaleleri eş, dost alıyor. Bu nedenle de kontrol yok. Müteahhide yanlış yaptın diyen yok.”

İDARE YOK MÜŞAVİR FİRMA

“Liyakatlı mühendisler ve müteahhitler by-pass edildi. Her belediye başkanı kendi ekibini kurup, bir önceki tecrübeli kadroyu ıskartaya çıkartıyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’da dahil. Gelelim bizdeki esas yanlışa. Başkan Zorluoğlu, kontrol mekanizması idare yönünden değil müşavir bir firma ile yürütüyor. Bu da yanlış. Çünkü müteahhit ile müşavir firma kendi arasında anlaşabilir. İşte o zaman yık-yap mantığı hiç bitmez. “

SATILMADIK YER KALMADI

“Bir diğer önemli konu önceden İl Koordinasyon toplantıları yapılırdı. Bütün paydaşlar o toplantıya gelir, ortak bir proje varsa birlikte hareket edilirdi. Çünkü devlette devamlılık esastı. Şimdi bu toplantılar yok. Şimdi TİSKİ ayrı kazıyor, yama beton döküyor, TELEKOM geliyor kırıyor ayrı kazıyor beton döküyor. Ne oluyor kamu parası ziyan. Başkan Zorluoğlu, ‘Borçlanma kapasitesi en yüksek belediyeyiz’ diyor. İyi de faizle borçlanıyorsun. Bu faiz milletin cebinden suya zam, ulaşıma zam olarak çıkıyor. Yetmedi taşınmaz satıyorsunuz. Trabzon’da satılmadık yer kalmadı. Kar zarar hesaplaması yok, idarenin koordinasyonu yok, ortak akıl yok, konuştuğunda yatırıma karşısın diyorlar ama yap bozun bedelini vatandaş ödüyor.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap