A+ A-
Yorum
10

TTSO'da Seçim Sona Erdi! İşte Sandıktan Çıkan Sonuçlar

Yayın Tarihi: 10.10.2026 - 09:17 | Güncelleme Tarihi: 10.10.2026 - 17:24
TTSO seçimleri bugün başladı. 9 bine yakın üye 31 meslek komitesi için oy kullanırken başkanlık süreci 16 Ekim’de tamamlanacak.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Trabzon iş dünyasının yeni dönemini belirleyecek TTSO seçimleri sona erdi. Yaklaşık 9 bin üyenin oy kullanmasının beklendiği seçimlerde 31 meslek komitesi şekillenecek, başkanlık koltuğu için yarışan dört adayın kaderini belirleyecek süreç ise 16 Ekim’de tamamlanacak.

Kent ekonomisinin en önemli meslek kuruluşlarından biri olan TTSO’da yeni dönemin kadrolarını belirlemek için üyeler bugün sandık başına gitti.

TTSO’nun resmi açıklamasına göre meslek komitesi ile meclis asıl ve yedek üyelerinin seçimi 10 Ekim 2026 Cumartesi günü oda hizmet binasında yapılıyor. Oy verme işlemi saat 09.00’da başladı ve 17.00’de sona erdi.

1.Komite Mavi
2.Komite Turuncu
3.Komite Mavi
7.Komite Turuncu
11.Komite Turuncu
12.Komite Turuncu
13.Komite Turuncu
14.Komite Mavi
15.Komite Beyaz
16.Komite Turuncu
17.Komite Mavi
18.Komite Yeşil
19.Komite Turuncu
21.Komite Mavi
25.Komite Turuncu
26.Komite Turuncu
30.Komite Turuncu

 

Ayrıntılar Geliyor... (SONUÇLAR RESMİ DEĞİLDİR)

 

Gözler 16 Ekim’deki başkanlık seçimine çevrilecek

Meslek komitesi ve meclis seçimlerinin ardından TTSO’da bu kez yönetim kademelerini belirleyecek ikinci aşamaya geçilecek.

16 Ekim’de yapılması planlanan seçimlerde yönetim kurulu ve yönetim kurulu başkanı, meclis başkanı ve meclis divanı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği delegeleri ve disiplin kurulu üyeleri belirlenecek.

Böylece bugün sandık başında başlayan seçim maratonu, 16 Ekim’de TTSO’nun yeni yönetim yapısının belirlenmesiyle tamamlanacak.

 

 

Dört adaylı yarışta sandıktan çıkacak tablo belirleyici olacak

TTSO başkanlığı için dört adayın yarıştığı seçim sürecinde dikkatler bugünkü meslek komitesi sonuçları belli oldu.

Mevcut Başkan Erkut Çelebi de yeni dönem için yeniden adaylığını açıklamıştı. Çelebi'nin karşında ise güçlü adaylar var! İş insanı eski Makina Mühendisleri odası başkanı Ayhan Sürmen, yine Çelebi döneminde yönetimde üst düzey görev alan ama görüş ayrılıkları nedeniyle bugün karşısında aday olan iş insanları Ahmet Kazaz ve Samet Canbakkal yer alıyor.

 

 

 

 

 

 

Kamera & Röportaj: Göksu Okumuş

Etiketler