SON DAKİKA



Haber > Trabzon > TTSO gelenekleri dışında bir seçim yaşadık!..

TTSO gelenekleri dışında bir seçim yaşadık!..

19 Kasım 2022 Cumartesi - 12:02




Eski Başkanı Suat Hacısalihoğlu, geride kalan TTSO seçimlerini ve neden kaybettiklerini bu sözlerle yorumladı: “Geleneklerinin dışında bir seçim oldu…”





Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’nı 3 dönem yaptıktan sonra son seçimde kaybeden M. Suat Hacısalihoğlu, ilk kez Karadeniz’e konuştu. “Seçimi neden kaybettiniz” sorusuna çarpıcı bir yanıt veren eski Başkan, “Seçimi neden kaybettik diye yorumlarsak; özelinde ayrı, genelinde ayrı şeklinde yorumlamalıyız. Fakat özeli dönüp konuşmak istemiyorum. Bir seçim sürecidir, öyle veya böyle seçim sürecinde ticaret sanayi odasının bugüne kadar seçim gelenekleri dışında bir seçim süreci yaşandı. Bu da beklenmeyen bir durumdu. Bizim seçim sistemimizde adaylar üyelerimizi nezaket kuralları içerisinde ziyaret eder, rahatsız etmeden, yormadan oyunu ister. Yada yaptıklarını anlatır, takdiri üyeye bırakır. Bizim geleneğimiz buydu bugüne kadar… Daha fazla da detaya girmeyelim. Çünkü bizim için seçim bitmiştir. Bundan sonra geleceğe bakacağız” dedi.

SİYASETTEN UZAK DURACAĞIM

“Siyasete girecek misiniz?” sorunu da yanıtsız bırakmayan Başkan Hacısalihoğlu, şöyle konuştu: “Biz iş insanıyız. Sürecin başına karar verirken, siyaset mi, yoksa ticaret mi diye baktığımız aman siyaseti bir kenara bıraktık. Her dönem siyaseten tarafımıza teklifler geldi, ama bizim tercihimiz hep ticaretten yana oldu. Bugüne kadar da bütün siyasetçilere eşit mesafede kaldık ve bütün yaşantımız da böyle olmuştur. Tabi, yapısal olarak baktığımız da Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı dönemimiz de de esas amaç şehrin gelişimiydi.  Benim siyasete girmek gibi bir düşüncem yok. Siyasetten uzak kalmaya devam edeceğiz.”

GÖREV DÜŞERSE YAPARIM…

TTSO’da devam eden projeleri takip edeceğinin de altını çizen Hacısalihoğlu, “Ama biz TTSO Başkanlığı döneminde başlattığımız ve devam eden çalışmalar durdurulmaksızın hayata geçmesi gerek. Umarız ki bıraktığımız yerden arkadaşlarımız bunları hızlı bir şekilde uygulamaya geçirsin. Ama tabi, dediğimiz gibi vakit kaybetmek bu şehrin en büyük handikabı olur; o bakımdan biz bir taraftan yönlendirici olma, bir taraftan destek verme; kısacası bize ne görev düşerse şuanda da yapmaya hazırız. Çünkü şehir adına çalışmaların bitirilmesi şart” diye konuştu.

HABER: FURKAN YİĞİT

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap