SON DAKİKA



Haber > Trabzon > TTSO Başkan Adayı Erkut Çelebi: "Güçlü bir Trabzon yaratacağız"

TTSO Başkan Adayı Erkut Çelebi: "Güçlü bir Trabzon yaratacağız"

09 Ekim 2022 Pazar - 12:10




Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Erkut Çelebi bugün, yaklaşan TTSO seçimleri öncesi basın toplantısı düzenledi.





Burada açıklamalarda bulunan Çelebi, “TTSO Trabzon’un büyük Sivil Toplum Örgütü. Bu ekip olarak, bu işi evelallah götüreceğiz gibi görünüyor.

Tanıdıkça Trabzon’un potansiyelini görüyoruz. Ama bu potansiyeli değerlendiremiyoruz. Geçmişten gelen bu büyüklüğü tekrar yaşatacak bir ekip olarak talip oluyoruz.

İnsanlar, "TTSO ne iş yapar, bizim paralarımızla geziyorlar" diyor. Biz bunu yıkacağız.  TTSO’nun ne iş yaptığını daha iyi hizmet yaparak göstereceğiz.

Altyapıları zayıf… Sicile gittiğiniz zaman kapının önünde merdivene sandalye atıyorlar.

Orada bekletiyorlar. 10-15 kişi çalıştıran bir arkadaşımız vardı merdivenin başında oturuyor.


TTSO’ya yakışır bir pozisyon değil. Her katı değerlendirebilmeliyiz. Üyeler rahat olsun diye kahve çay içip işini görebilmeleri lazım. Biz bunu yapacağız. Buraya dokunmak gerekiyor” dedi.

2e4de10f-286c-4fd1-8161-3b52d339608d

FERİBOT SEFERLERİNE BAŞLAMALIYIZ

Çelebi, “Feribot seferine başlamak lazım. Rusları buraya getirmeliyiz. Esnaflarımıza ve tüccarlarımıza faydalı olacak. Sanayiciye gidiyoruz. Üretim yapıyoruz tanıtmak içni fuar alanımız yok. 10 yıldır Trabzon’da fuar yapılmıyor. Benim olduğum dönemde her yıl 10’a yakın fuar yapıyorduk. Dünya Ticaret Merkezi yıkıldı o yüzden yapılmıyor.

Samsun 2 ayda bir fuar yapıyor. Ürünümüzü bölge ülkelerde satmak istiyoruz diyorlar. Bizim orada görüşüp tanışacağımız insanlar yok, bize danışmanlık yapacak insanlar bulamıyoruz diyorlar. Bu vesileyle komşu ülkelerin her birine TTSO’nun ofisini açacağız.

Parasını TTSO’dan değil ama oraya ihracat yapan firmalardan alıp burasını götüreceğiz. Trabzon’a dönüşleri daha karlı olacaktır. Alan yok diyorlar. Üretim alanları çok dar. Bununla ilgili doğu bölgesine acilen Organize Sanayi Bölgesi kurmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

TTSO BAŞKAN ADAYI ERKUT ÇELEBİ "GÜÇLÜ BİR TRABZON YARATACAĞIZ"


TURİZM 12 AY İŞLEYECEK

Çelebi şöyle devam etti: “Turizmle ilgili 3-4 ay süresi var Trabzon’da. 12 ay yapmak için master planı yapacağız. 4 Mevsim Karadeniz projesine çok masraf yapıldı ama sonuç alınamadı. Uzungöl’den Ovit’e kadar teleferikle birbirine bağlanıp oteller yapılacaktı.

Nereye kadar götürebilirsek oraya kadar yapacağız. Körfez ülkelerinden gelen Arap turistlere yönelik olarak Arap köyleri yapacağız. TTSO, herhangi bir üretim yada ticaret yapmaz. TTSO, üyesine rakip olmaz. Projeleri üyelerimize bırakacağız. Hedefi, üyelerine yol gösterip projelerine destek olmaktır. Hizmet amaçlı olan bir kuruluştur. İşe bu tarafından bakacağız. Birlikte güçlü olup güçlü bir Trabzon yaratacağız.”

EKİBİ NASIL OLACAK?

“Ekibimiz; vatanını, bayrağını, cumhuriyeti seven, vizyonu geniş, sanayi ve ticareti bilen arkadaşlardan oluşuyor. Her biri bizim için çok değerli olan bu ekipteki arkadaşlarımızdan yürütme kurulu diyebileceğimiz yönetim kuruluna kim seçilirse seçilsin farketmez.” 
 
TRABZON’UN LOBİ OLUŞTURMA SORUNU VAR MI?

“Kesinlikle yok. Çünkü bu şehir tarihte de bugün de çok önemli değerler yetiştirip ülkemize kazandırdı, kazandırmaya da devam ediyor. Bu nedenle Trabzon'un hiçbir zaman lobi eksikliği olmamıştır, olmaz da. Burada sorun o değerlerden yararlanamamak, onlara ulaşamamak daha doğrusu ulaşmamakla ilgili. Biz odamızın istişare kurulunda Trabzon'un bu değerlerinin olmasını istiyoruz, seçim kaybedenlerin değil. Ve bu konuda da ekip olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her bir değerimize ulaşacağız.”

ERKUT ÇELEBİ KİMDİR?

1964’de Sürmene’de doğdu. Trabzon KTÜ Makine Mühendisliği bölümü mezunudur. Yüksek Lisansını Almanya’da yaptı. 5,5 yıl kaldığı Almanya’da Kraftanlagen Heidelberg firmasında çalıştı. Ardından Türkiye’ye döndü. 1993 yıllında Sabah gazetesi işletme müdürlüğü ve Hürriyet gazetesi tesisi müdürlüğü yaparak, medya sektöründen emekli oldu. 1998 yılında birçok farklı sektörde, ağırlıklı olarak inşaat sektöründe aile şirketi kurdu. İşlerini ağırlıklı olarak Batum ve Bosna Hersek’de yürütmektedir. TTSO’da iki dönem yönetim kurulu üyeliği, bir dönem de başkan yardımcılığı yaptı. 5 yıldır da Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi'nde Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmaktadır. 2 çocuk babasıdır.

Beğendim
1
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap