A+ A-
Yorum
10

Trabzon’un Kurtuluşunun 108. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Yayın Tarihi: 24.02.2026 - 12:54
Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 108. yılı törenlerle anıldı. Protokol ve vatandaşlar 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda bir araya geldi.
Kaynak:İHA

Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 108. yıl dönümü, düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı. 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda başlayan program, kültürel etkinliklerle devam etti.

Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunuldu

Kurtuluş töreni, 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda gerçekleştirildi. Törene Trabzon Valisi Tahir Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Program, daha sonra Hamamizade İhsan Bey Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinliklerle sürdü.

"Trabzon Ebediyen Türk Yurdudur"

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon’un 18 Nisan 1916’da Rus işgaline uğradığını, yaklaşık iki yıl süren işgalin ardından 24 Şubat 1918’de kurtarıldığını hatırlattı.

Başkan Genç, işgal döneminde şehrin büyük acılar yaşadığını, tarihi arşivlerin ve el yazması eserlerin yağmalandığını belirterek, bu eserlerin iadesi için çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti. Genç, "Ecdadımız yalnızca bir şehri değil, milletimizin onurunu ve bağımsızlık iradesini de ayağa kaldırmıştır" dedi.

Öğrencilere Ödül, Şehre Kültür Şöleni

Tören kapsamında düzenlenen “Kadim Şehir Trabzon” temalı ilkokullar arası resim, ortaokullar arası şiir ve liseler arası kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Program, Kahramanlar Korosu konseri ve halk oyunları gösterileriyle sona erdi. Trabzon’un kurtuluşunun 108. yılı, hem tarih bilincini tazeleyen hem de birlik ve beraberlik mesajı veren etkinliklerle anıldı.

 
 
Etiketler