SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon’un hali içimizi sızlatıyor!

Trabzon’un hali içimizi sızlatıyor!

10 Aralık 2017 Pazar - 09:43




CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’nin en başarısız belediyesi olduğunu belirterek, bu başarısızlığın şe





Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Dünya ve Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Pekşen, Trabzon’un içinde bulunduğu duruma ilişkin tespitler yaparak; iktidar parti belediyesi olan Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ni adeta eleştiri yağmuruna tuttu. Milletvekili Pekşen, Kudüs’ün İsrail'in başkenti olarak tanınacağı açıklamasını yapan ABD Başkanı Trump’ın bu açıklamasından sonra Türkiye’de oluşan gündem konusunda da eleştiri oklarını AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yöneltti.

Türkiye gündeminde önemli bir yere sahip olan Reza Zarrab davasıyla ilgili paylaştığı bilgiler ışığında mevcut durumu değerlendiren Milletvekili Pekşen, gelinen noktanın tamamen AK Parti iktidarının yolsuzluklarından kaynaklandığı yorumunda bulundu. Yine bugünlerde konuşulmaya devam eden Lozan Antlaşması’nın güncellenmesi konusunda da açıklamalarda bulunan Pekşen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı işaret ederek, “Sayın Erdoğan’ın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün imzaladığı bu anlaşma ile sorunu nedir?” diye sordu.

Trabzon şehrinin dünü, bugünü ve yarına ilişkin sorularımızı da yanıtlayan Pekşen, tarihte var olan Trabzon imajının zedelendiğini, sürekli Trabzon sokaklarını gezdiklerini ve artık şehrin içerisinde bulunduğu duruma içerlediklerini söyledi. Pekşen, bu söylemleri üzerinden Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ni sert dille eleştirdi. İşte Milletvekili Pekşen’in açıklamaları:

AKP HÜKÜMETİ KİMİ KANDIRIYOR?

“Kudüs konusunda iktidarın söyledikleri tamamen popülist söylemler. Bunların hiçbirisi gerçekten sorunu sahiplenip çözmeye yönelik değildir. Bu yapılanlar içeride sandık sonuçlarını iyileştirme ve kamuoyunu aldatmaya yönelik senaryolardır. İşin gerçeği şu, herkes bilsin: 1980'de Kudüs başkent ilan edilmiş ama Birleşmiş Milletler’in 478 sayılı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararı var. Bu karara göre: BM, İsrail’in işgal etmiş olduğu Doğu Kudüs’ten derhal çekilmesini, asıl can alıcı olan nokta olarak: Kudüs’te diplomatik misyonu bulunan bütün ülkelerin de buradaki misyonlarını geri çekmesini emir altına alıyor. Yani 478 sayılı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararı İsrail işgalini reddediyor. Birleşmiş Milletler bunu söylüyor, bundan daha büyük bir hukuki güç olur mu? Peki Kudüs’te Türkiye’nin bir konsolosluğu var mı; var. Neden kapatılmadı? Bu söylemleri geliştiren kişi kimi kandırıyor?”


TAMAMEN MEDYATİK SÖYLEM KULLANIYOR

“Bu güne kadar bu durum ABD’nin Kudüs politikası ile paralel yürüyor. AK Parti ABD’den daha fazla İsrail’le iç içedir. Dolayısıyla söylenenler tamamen medyatik şovdur, hamasettir, seçmeni aldatmadır. Recep Tayyip Erdoğan 1 Mayıs 2005 tarihinde Kudüs’ü ziyaret ediyor. Kendisini karşılayan İsrail Başkanı Ariel Şaron, ‘İsrail’in başkenti Kudüs’e hoşgeldiniz’ diyor. Buna karşın Erdoğan hiçbir şey söylemiyor. Mavi Marmara konusunda İsrail ile protokol yapılıyor. Protokolün altında İsrail’in başkenti olarak Kudüs yazılıyor, Türkiye’nin başkentine Ankara yazılıyor. AKP hükümeti kimi kandırıyor? ”

LOZAN NEDEN SİZİ RAHATSIZ EDİYOR?

“Lozan’ın güncellenmesiyle Erdoğan, Zarrab davasını kamufle etmeye başlıyor. Zarrab davası nedeniyle köşeye sıkıştılar. Bu davada çok sayıda bürokratın çok büyük bir rüşvet çarkı içerisinde olduğu ortaya çıktı. Erdoğan, ‘bunu neyle kamufle edebilirim’ düşüncesiyle hareket ediyor. Man Adası, Panama konuları da eklenince bu çark büyüyor. Tüm bunlar bir araya gelince Erdoğan iyice köşeye sıkıştı. Lozan’ın hangi maddesi Erdoğan’ı rahatsız ediyor merak ediyorum. Lozan’la mağlup edilen tek ülke Yunanistan’dır. Yunanistan’a diyorsunuz ki: ‘Gel Lozan’ı güncelleyelim.’ Yunanistan da diyor ki: ‘Tayyip Erdoğan, hiç kusura bakma, sen kendi seçmenine, hamaset nutukları atıyorsun, iç politikaya oynuyorsun. Ben senin bu emeline hizmet edecek değilim.’ Ama Yunanistan, Lozan’ı olabildiğince ihlal etmiş; Erdoğan’ın da buna sesi çıkmamıştır. Yunan işgali altında olan 200’e yakın adacığımız var. Buna da sesi çıkmadı. Bizim Tayyip Erdoğan’a tek bir sorumuz var; Lozan’ın hangi maddesi seni rahatsız ediyor? Sen Lozan’a sahip çıkacaksan adalarına neden ses çıkarmıyorsun?”

TRABZON’UN HALİ İÇ SIZLATIYOR


“Bizler halkın arasındayız zaten sokakları geziyoruz. Yomra ve Köprübaşı sokaklarını gezdik, şehri, balık halini, Sürmene’yi gezdim. Yine gezeceğim. İnsanların içerisinde olacağım. 2 bin yıl önce dünyanın en önemli on kentini sayın deseydiniz bunların birisi Trabzon olurdu. Çünkü İpekyolu’nun ticaret merkezidir. Bin yıl önce dünyanın en önemli yirmi kentini sayın deseniz bunların birisi yine Trabzon olurdu. Çünkü İpekyolu’nun denize inen ve denize çıkan ilk limanıdır. 500 yıl önce dünyanın en önemli elli kentini sayın deseydiniz yine Trabzon bunların arasında yer alırdı. Ama bugün dünya için en önemli bin kentten birisi dahi olamayız. Hızla kaybediyoruz. Şehri her gördüğümde içim sızlıyor.”

ŞEHRİ ERDOĞAN’A  GEZDİRSİNLER

“Trabzon’un bir belediye başkanı var. Hazır genel başkanları geliyorken, elinden tutsun onu bir gezdirsin. Bir Kanuni Hastanesi’ne gitsinler. Bir hastane nasıl soyulur ve harabeye döndürülür onu bir göstersinler. Dağ başına kurulmuş bir harabe hastanenin bir iktidarın nasıl ayıbı olduğunu göstersinler. Boztepe’ye diktikleri beton yığınını Erdoğan’a göstersinler; ‘eserimiz budur' diye. Hatta limana götürsünler Erdoğan’ı, limanda bu şehrin tepesinde insanların tepesine yağdırılan kömür zehrini Erdoğan’a övünerek anlatsınlar. Hatta Erdoğan’ın önüne Trabzon hastanelerindeki kanser hastalarının sayılarını göstersinler. Türkiye ortalamasının 6 katı olduğunu ona söylesinler. Trabzon’a hala neden bir onkoloji hastanesi yapılmadığını sorsunlar.”

FARABİ HASTANESİ TERMİNAL GİBİ

“Geçtiğimiz günlerde Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi’ne gittim. Hastaneye girdiğimi düşünmedim. Ben şehirlerarası bir otobüs terminalinde büyük bir telaşla kuyrukta bekleyen binlerce insanı gördüm ve dehşete düştüm. Erdoğan’ın elinden tutsunlar ve onu oraya götürsünler. Görsün oradaki durumu. Zaman olursa Deliklitaş’a gitsin Erdoğan, orada Ortahisar Belediyesi tarafından zehir yağdırılan şantiyeyi göstersinler. Oradan da zaman bulunursa Erdoğan’ı alsınlar Çömlekçi’ye götürsünler, orada kensel dönüşüm adı altında hala yapılmayan, harabeye dönmüş mahalleyi göstersinler.”


BALIKÇI ESNAFI PERİŞAN HALDE

“Bütün balıkçı kentlerinin en önemli vitrini o şehrin balıkçı halleridir. Trabzon’a gelen insanlar burayı balıkçı haliyle hatırlarlar. Sahilde bir balıkçı halimiz vardı çok daha iyi olması gerekirdi. Bütün balıkçıların orada olması gerekirdi. Çünkü Trabzon bir balıkçı şehridir. Fatih Sultan Mehmet Trabzon’u fethettiğinde buradan İstanbul’a oradakilere işi öğretsinler diye balıkçılar getirmiştir. Fatih’ten bu güne kadar Türkiye’nin en önemli balıkçı kenti Trabzon. Ama bugün maalesef deniz kenarında bir balık hali yoktur. Orada bir hal vardı, bir bahaneyle onu da yıktılar, bir mağaranın altına sokuyorlar. Balıkçı esnafı perişan halde. Erdoğan’ı yapacakları o mağara gibi yere götürsünler.”

YOLSUZLUK ESİR ALDI

“Bir de Erdoğan’ı şehrin sokaklarında bir gezdirsinler, çöplüğe dönmüş sokakları göstersinler. Eserlerini göstersinler. Benim gördüğüm şey şu: AK Parti’nin Trabzon’da görev almış Büyükşehir Belediyesi belki de Türkiye’nin en başarısız belediyesi. Bu başarısızlık kapatılan 62 beldeyle birlikte iliklerine kadar Trabzon’un her yerine yansıdı. Bu onların iç problemi aynı zamanda şehrin de problemi ve biz onları sandıkta göndereceğiz. Kapatılan beldelerdeki vatandaşların hiçbiri belediye başkanının bir hizmetini görmedikleri gibi ağır bir fatura ödüyorlar. Almadıkları hizmet için elektrik parası ödüyorlar. Almadıkları su için su parası ödüyorlar, emlak vergisi ödüyorlar. Yani Büyükşehir Belediyesi Trabzon’un en ücra köşesine kadar herkesi vergiye bağlamış ama hizmet yok. Yolsuzluk bunların temel politikası haline gelmiş, bu yerel belediyelerde de de böyle Yomra Belediyesi’nde de böyle."

TRABZON’U GERİ ALACAĞIZ


“Cumhuriyet Halk Partisi’nde şu anda il ve ilçe kongrelerimiz devam ediyor. Bize de çok büyük bir teveccüh var, bunu görüyorum. Trabzon’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu yükselişini her yerde görmeye başladım. Benim bu başarıyı biraz daha yukarıya taşımak gibi bir derdim var. İl kongresinde eğer çarşaf liste ile il başkanı seçmeyi başarabilirsek, Trabzon’u iliklerine kadar geri alacağız. Şimdi parti içerisinde çarşaf listeden oluşan bir il başkanlığı seçimini partimize anlatmaya gayret edeceğim. Bunu başardığımda Trabzon’da çok başarılı bir Cumhuriyet Halk Partisi olacak.”

Şükran ATALAR

KaradenizGazete

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap