SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon'un "Gülcemal"inde süreç ilerliyor

Trabzon'un "Gülcemal"inde süreç ilerliyor

22 Kasım 2018 Perşembe - 17:19




Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Gülcemal Dolgu Projesi" kapsamında birinci etap tahkimat ve dolgu çalışmaları tamamlandı.





Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, adını tarihi Gülcemal Vapuru'ndan alan projenin, etap etap tamamlanacak dev bir hizmet olduğunu söyledi.

Gümrükçüoğlu, 11 Aralık'ta ikinci etabın dolgu ve tahkimat işini ihale edeceklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Bu etap, birinci etaptan Ayasofya kavşağına kadar olan kısmı ihtiva ediyor. Bundan sonra sıra üçüncü etaba gelecek. Ayasofya kavşağından Kemerkaya'ya kadar olan kısmı içeren üçüncü etapta insanlarımızın denize girebileceği kumsal alanlar oluşturmayı planlıyoruz. Birinci ve ikinci etapta toplamda 800 bin metrekare alanı şehrimize kazandırmış olacağız."

- "Trabzon sahilini adeta dantel gibi işliyoruz"

Gülcemal Projesi ile Trabzon'un, Karadeniz Bölgesi'nin en büyük yaşam alanını kazanacağını vurgulayan Gümrükçüoğlu, "Halkımızın denizle bağlantısı kesilmiş olan Beşirli ile Kemerkaya arasındaki bölgede bu önemli çalışmayı icra ediyoruz. Bu sayede Trabzon'umuzun denizle kesilen bağlantısı en güzel şekilde yeniden tesis edilmiş olacaktır." dedi.


Gümrükçüoğlu, Trabzon sahilini dantel gibi işlediklerini kaydederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Burada asla düz dolgu yapmıyoruz. Trabzon sahilini adeta dantel gibi işliyoruz. Bu büyük alanın ne şekilde değerlendirileceği halkımızın talepleri doğrultusunda belirlenmektedir. Gülcemal Projesi tamamlandığında komşu illerin akın ettiği, turizme büyük katkısı olan, misafirlerinin hiç sıkılmadan saatlerce vakit geçirebileceği çok önemli bir yaşam alanı kazanmış olacağız."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap