SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzonspor'a karşı bir lobi var

Trabzonspor'a karşı bir lobi var

23 Temmuz 2020 Perşembe - 11:30




Trabzonspor ve Ofspor kongre üyesi duayen gazeteci-yazar Yavuz Donat’tan çarpıcı ifadeler…





Bölgemizde incelemelerde bulunan gazetecilik mesleğinin duayeni, Sabah Gazetesi yazarı Yavuz Donat gazetemizi de ziyaret etti. Donat, bölgemizle ilgili yaptığı tespitleri şu sözlerle dile getirdi: “Burası dostlarımızın gazetesi, benim değerli dostum, kadim dostum Mehmet Ali Yılmaz Bey’in gazetesi. Buraya gelmekten, dostlarımı görmekten dolayı çok memnunum. Bize her yer Trabzon! Ben Trabzonspor ve Ofspor’un kongre üyesiyim. Trabzonlular biraz üzgün, onlara bir geçmiş olsun diyeyim dedim. Bu sezon bitti, gelecek sezon ve ondan sonraki sezonlara bakacağız. Trabzonspor’un geleceği parlaktır.

Gerçek gündem vatandaşın içinde olmaktır

Trabzon Türkiye’nin yükselen şehirlerinden biridir. Ankara’da evimde ya da gazetede oturup yazımı yazabilirim ama vatandaşın gerçek gündemi nedir, bunu Ankara’da oturup görebilmek mümkün değildir. Gerçek gündem, vatandaşın içinde olmaktır. Rize’de deniz dolgusuyla büyük bir havalimanı yapılıyor. Benim medyamdan kaç kişinin haberi var, kaç kişi gidip yerinde görüyor, bunları yerinde görmek isterim. Biz daha önce Trabzon’a Turgut Özal ile beraber geldik. Kaldığımız otel Usta oteldi, başka otel yoktu. Bugün Trabzon’da 5 yıldızlı oteller var. Başbakan Turgut Özal ile beraber Rize’ye gittik, kalacak otel yoktu, Çaykur’un misafirhanesinde kaldık. Trabzon’dan Rize’ye gidene kadar anamızdan emdiğimiz süt burnumuzdan geldi. İstanbul’da yayın yaparlar, Türkiye’de en iyi fasulye şurada yapılır denir. Ben de onlara dedim ki, ‘Siz hiç gidip Çayeli’de Hüsrev’in fasulyesini yediniz mi?’ Onlar da; ‘Hüsrev kimdir, Çayeli neresidir’ diye sordular.

Trabzonspor daha yukarılara layık

Karadeniz Türkiye’nin farklı bir yeridir. Karadeniz insanı karnından konuşmaz. Seviyorsa da, sevmiyorsa da, tepkisi de varsa pat diye tabanca sıkar gibi adamın suratına söyler. Hatır için, dostluk için yalan söylemez. Halkın gerçek nabzını ölçmek için Trabzon’a gelirim, her gelişimde Faroz’a giderim. Çünkü Farozlu hiç kimseye yanlış yapmaz. Trabzon’a geldim, belki de 100 kişiyle konuştum, 99’unun söylediği şu: Ya bir şey döndü ama ne oldu biz de fark edemedik. Trabzonspor daha yukarılara layık, daha yukarılara da gelecektir. Trabzon Anadolu’dur. Türkiye’de pek çok sektörde olduğu gibi spor sektöründe de demek ki bilemediğimiz, göremediğimiz birtakım ayak oyunları, dümenler, kulisler var. Böyle bir lobi var Türkiye’de. Trabzonspor’a karşı da bir lobi olduğunu düşünüyorum. Ne görüyorsun, hangisini biliyorsun derseniz, bilmiyorum ama hissediyorum.

İyi bir Trabzonspor yönetimi var

Süleyman Bey bana ‘Dünü unutma’ derdi, ‘Ama sürekli de dün de kalma’ derdi. Mevlana Hazretleri diyor ki, ‘Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım.’ Dünü unutmadan yarına yeni ümitlerle koşmak lazım. Sürekli dikiz aynasına bakarsak önümüzü göremeyiz. Koşmaya, çalışmaya devam! İyi bir Trabzonspor yönetimi var, belki eleştirecek yönleri olabilir ama bugünkü Trabzonspor yönetimi tertemiz, pırıl pırıl, hakkında hiçbir şaibe olmayan bir yönetim ama bazı şeylerin de iyi yönetilmediği anlaşılıyor. Onların da bunlardan çıkaracakları dersler var. Bugünkü yönetim çok büyük bir borç devraldı. Borcun üstüne borç eklemedi, o borcu azaltmaya çalışıyor. Trabzonspor’un bugün Avrupa standartlarında tesisleri var. Birbirine inanan bir oyuncu takımı var ve Trabzon’daki seyirci dünyanın bir veya iki ülkesinde ya vardır ya da yoktur.

Trabzon çok canlı bir şehir

Böyle bir seyirci, kadınıyla erkeğiyle ilgi duyan bir seyirci bulamazsınız. Trabzon’a daha önce gelişlerimde şunu gördüm: Trabzonspor eğer galip geldiyse ertesi gün adam karısını yemeğe çıkarıyor; eğer mağlup olduysa adam arabasını bakıma götürecekse dahi götürmüyor. Bir gün Mehmet Ali Bey geldi, ‘Hadi hazırlan, seni Trabzon’a götüreceğim’ dedi. Özel uçağa bindik geldik. Stadyuma gittik. Stadyum kalabalık, orada üniformalı kız öğrenciler var. ‘Bu maça gireceğiz, başka yolu yok’ diye bağırıyorlar. Protokolün önünde Mehmet Ali Bey’e dedim ki, ‘Bir dakika, bu kız çocuklar maça girsin!’ Sonra Mehmet Ali Bey de oradaki kişilere söyledi. ‘Bu çocuklar maça girsin.’ Onlar da dedi ki, ‘Efendim yer yok.’ Ben de Mehmet Ali Bey’e dedim ki ‘Bu kız çocuklar maça girmezse ben de girmem.’ Kız çocukları maça soktuk. Türkiye’nin hiçbir yerinde kız öğrencilerin toplanıp bu maça gireceğiz başka yolu yok dediklerini ben bugüne kadar duymadım. Trabzon’da bu var. Trabzon çok canlı bir şehir. Bu şehri çok seviyorum.”

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap