SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon'dan flaş çağrı! 'Tüm seçimler iptal edilmeli'

Trabzon'dan flaş çağrı! 'Tüm seçimler iptal edilmeli'

07 Mayıs 2019 Salı - 15:28




İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, “İstanbul’da tüm seçimleri iptal etmeleri lazım.” dedi





İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul seçimleriyle ilgili vereceği karar hakkında konuştu.

Kuvvetli, “İstanbul’da 39 ilçe belediyesi kazandı meşru, Büyükşehir meşru değil. Bu durumda İstanbul’da tüm seçimleri iptal etmeleri lazım.” dedi.

İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun müthiş bir performans ortaya koyduğunu söyleyen Kuvvetli, “Ona yapılan saldırılara aldırış etmeden sadece yapabileceklerini topluma anlatarak mesafe almaya çalıştı. İYİ Parti’nin 24 Haziran seçimlerinde İstanbul’da 724 bin oyumuz vardı. İmamoğlu’nun kazanmasının en büyük sebeplerinden biriyiz. İmamoğlu’nun seçimler yapılırken tanınırlığı yüzde 15’ten, yüzde 95’e çıktı. Seçimin net galibi İmamoğlu’dur.” diye belirtti. 




Büyükşehir dışında tüm kazanan adaylar meşru olduğu anlatan Kuvvetli, “İstanbul’da seçimler iptal edilirse geçmişe dönük tüm seçimleri tartışılır hale getirirsiniz. Sadece İstanbul’da mı devlet memuru olmayan sandık başkanı oldu. Kısıtlılardan sadece İstanbul’da mı oy kullanıldı? Seçimlerin iptal edilmesi durumunda gerekçelerin toplumu tatmin edeceğini düşünmüyorum. Şu iptaline gerekçe olmaz: İstanbul’da 39 ilçe belediyesi kazandı meşru, Büyükşehir meşru değil… Keşke İstanbul’un tüm sandıkları sayılsaydı” şeklinde açıkladı.

GEÇERSİZ OYLARIN NASIL GEÇERLİ HALE GELDİĞİNİ ANLATTI




Bu süreçte manipülasyon yapıldığını ileri süren Kuvvetli, “Şu şekilde manipülasyon yapıyorlar: farkın 29 binden14 bine düştüğü yönünde. Gerçekte düşmesinin sebebi ise vatandaşlarımız oy kullanmaya gittiği zaman AK Parti’nin amblemini gördüğü yere mühür bastı. Mührün vurulması gereken yere değil. ‘Dolayısıyla iptal oyları saydırdık 10 bin aşağı geldi, hepsini saydırsaydık 300 bin aşağı gelecekti’ gibi söylemler gerçeği yansıtmıyor. Geçersiz oyların geçerli hale gelmesinin sebebi yapılan incelemede İYİ Parti amblemine vurulan oylar incelenerek (amblemi ve renkleri de birbirine yakın sanırım) AK Parti’ye vurulmak istenen oylar olduğu düşünülmüştür.” şeklinde değerlendirmede bulundu. İstanbul’da seçimlerin iptal olmayacağını düşündüğünü ifade eden Kuvvetli, “İstanbul seçimlerini iptal edecek bir gerekçe görmüyorum ama hukukçu da değilim. Bugün yarın YSK kararını açıklayacak. YSK iptal gerekçelerini ortaya koyduğunda kanuni karşılığı varsa orada söylenecek bir söz yok. AKP ‘İstanbul sevdamızdı’ şeklinde bakıyor olaya. İnsanlarda şöyle bir algı oluştu: bu seçim AK Parti kazanana kadar bir bahane bulunup seçimler iptal edilecek. Ben de diyorum ki, İstanbul’da sadece Büyükşehir’in değil tüm seçimlerin iptal edilmesi lazım bu durumda.” diye aktardı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap