SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon'daki uçak kazasının raporu hazırlandı

Trabzon'daki uçak kazasının raporu hazırlandı

24 Eylül 2021 Cuma - 12:06




Trabzon'da Pegasus'a ait uçağın pistten çıkması ile gerçekleşen kaza ile ilgili raporun hazırlandığı duyuruldu.





Pegasus Hava Taşımacılığı AŞ işletmesinde olan ve 13 Ocak 2018'de Ankara-Trabzon uçuşunu yapan yolcu uçağının Trabzon Havalimanı'na inişi sırasında pistten çıkmasıyla gerçekleşen kazaya ilişkin rapor tamamlandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaşım Emniyeti İnceleme Merkezi Başkanlığınca hazırlanan "Hava Aracı Kazası Araştırma ve İnceleme Raporu Duyurusu" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Duyuruda, 13 Ocak 2018'de Pegasus Hava Taşımacılığı AŞ işletmesindeki "TC-CPF" tescil işaretli hava aracının, Ankara-Trabzon uçuşu sonrası Trabzon Havalimanı'na inişi sırasında, saat 20.26'da pistten çıktığı ve hava aracı kazası meydana geldiği hatırlatıldı.

Kaza sonucu bir yolcu hafif yaralanmıştı. Söz konusu hava aracı kazasına ilişkin, “Hava Aracı Kazası Araştırma ve İnceleme Raporu” ilgili kişi ve kuruluşların bilgisine sunuldu.

Marmara Denizi'ndeki helikopter kazasının raporu da hazır


Ayrıca, 6 Eylül 2018'de sahibi ve işleticisi Ünver Havayolları AŞ olan, "TCHYU" tescil işaretli helikopterin saat 13.50’de Bostancı Vapur İskelesi yakınında Marmara Denizi'ne düşmesi sonucu meydana gelen kazaya ilişkin rapor da tamamlandı. Rapora ilişkin duyuruda, söz konusu kazada hava aracında bulunan 2 kişiden pilotun ağır yaralandığı ve yolcunun hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

Söz konusu hava aracı kazasına ilişkin, "Hava Aracı Kazası Araştırma ve İnceleme Raporu" da ilgili kişi ve kuruluşların bilgisine sunulmuş oldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap