SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon'da yeni dolmuş sistemi nasıl olacak? Zorluoğlu açıkladı

Trabzon'da yeni dolmuş sistemi nasıl olacak? Zorluoğlu açıkladı

15 Şubat 2020 Cumartesi - 16:46




AK Parti Trabzon İl Başkanlığı Danışma Toplantısı Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde düzenlendi.





Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon'da yapılacak olan projelerle ilgili bilgiler verdi.

Zorluoğlu, “Elazığ ve Malatya’da deprem yaşandı. Buralar benim için özel anlam taşıyor. İkisinde de Vali olarak görev yapma imkanı bulmuştuk. Bu bakımdan Elazığ depreminde Trabzon’da Elazığ’a kurulan gönül köprüsünü büyük bir memnuniyetle yaptık. Trabzon’a olan sevgim de güçlendi. Yardımlar belediyemiz tarafından ihtiyaç sahiplerine teslim edildi” dedi.

Kuyumculuk tasarım merkezi projesi ile tasarım işleri ve döküm işleri Trabzon’da yapılacak diyen Zorluoğlu ''Trabzon’da kuyumculuk mesleği ile ilgilenenler özellikle tasarım ve dökme konusunda İstanbul’a bir anlamda mahkum olmuşlardır. Bu projeye inşallah kuyumculuk tasarım merkezi projesi ile tasarım işleri ve döküm işleri Trabzon’da yapılacak. Bundan ciddi tasarruf elde edilecek. Kuyumcular odası başkanlığı ile yürütülecek bu projenini Trabzon’a önemli bir girdiği sağlayacağına yürekten inanıyorum” dedi.




Zorluoğlu, ''Sporda performans ölçümü ve yetenek seçim merkezi Türkiye’de 2 şehirde var ve birisi Trabzon. Yaklaşık 5 milyon liralık bir projedir. Sadece elimizdekilere değil bölgemizdeki sporculara da ücretli bir şekilde hizmet verecek. Bu sektörü bilenler, ne kadar önemli olduğunu bilirler. Sayın bakanımıza müteşekkir olduğumuzu ifade ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde ulaştırma bakanımız ilimizi ziyaret etti. Akabinde Fenerbahçe maçı vardı. 2 tane çok önemli projenin müjdesini verdi. Şehrin ulaşımı ile ilgili olarak iki çalışma. Talimatlarını verdi ve başladı. Çömlekçi problemini tamamıyla çözecek önemli bir çözüm. Imperial hastanesinin olduğu alandan bir tünel olacak Temel Aras Kuran kursunun ordan çıkacak ve kesintisiz bir sahil yolu oluşturulacak. Bu bölge bütünüyle rahatlayacak. Değirmendere yolunun yapımı devam eden Kanuniş Bulvarına bağlanma suretiyle buranın Çukurçayı ve Boztepe’ye bağlanması söz konusu olacak” dedi.

Zorluoğlu, dolmuşlarla ilgili, “Dolmuş dönüşümüne dolmuş esnafından itiraz yok.. Mevcut dolmuşlarla olmayacağının farkındalar. Bir an önce karar verilsin. Geldiğimiz noktada 2 alternatif var. Bizim içni araçların büyüklüğünden ziyade özellikleri önemli. Bu araçlar 0-3 yaş aralığında ve konforlu klimalı engellilere uyumlu hale gelsin. Araçlarda kamera olsun büyükşehir belediyesi olarak takip edebilelim. Her dolmuşta araç takip sistemi olsun. Nereye nasıl gittiğini uzaktan denetleyebilelim. Şu anda 689 dolmuş var. Bu sürecin sonunda tamamı çok daha konforlu modern hale gelecek. Bunun sözünü veriyoruz” dedi.
 
Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap