SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon'da Tıp Fakültesi acillik oldu

Trabzon'da Tıp Fakültesi acillik oldu

16 Mart 2019 Cumartesi - 19:20




Sağlık Sen Trabzon Şube Başkanı İdris Aydın, 14 Mart Tıp Bayramında sağlık çalışanlarının bayram yapamadığını ifade ederek, “KTÜ Tıp Fakültesi’nde işl





Karadeniz Gazetesi // Özel // Meryem Akgün // Sağlık Sen Trabzon Şube Başkanı İdris Aydın, KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi ile ilgili çarpıcı iddialar ortaya koydu. Aydın, “Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi en son teknolojik donanıma ve bilgiyle donatılmış personele sahip olmasına rağmen her geçen gün kötüye gitmektedir. Hasta sayısı artmakta, bu da beraberinde çalışanların iş yükünü artırmaktadır. Çalışanlar bu iş yükü altında sürekli ezilmektedir. Ekonomik olarak çalışmalarının karşılığını alamayan çalışanlar, iş barışını bozucu uygulamalarla mağdur edilmektedir” diye konuştu.

HAKKINI ARAYAN SİNDİRİLİYOR

Aydın, “Tıp Fakültesi Hastanesinin maddi açıdan ciddi manada sıkıntıda olduğu bilinmektedir. Hastanede bazı tıbbi hizmetlerin durma noktasına geldiği, sağlık hizmetlerinin sunumunda gerekli bir kısım malzemelerin alınamadığı, hatta ve hatta bazı tedavilerde kullanılacak malzemelerin hastalar tarafından alınmak zorunda kaldığı bir tabloyla karşı karşıyayız. Çalışma ortamından kaynaklanan sıkıntılar, adam kayırma, çalışanların yeterince muhatap alınmaması, belirli bir standarda oturtulmayan kurum içi yer değişiklikleri, idarece verilen kararların istişare edilmeden hayata geçmesi, hakkını arayan personelin yer değişikliği veya başka yöntemlerle sindirilmeye çalışılması,  ‘ben yaptım oldu’ mantığı da çalışanları huzursuz etmektedir” dedi.

 

 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap