SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon'da son bir haftada neler oldu?

Trabzon'da son bir haftada neler oldu?

13 Kasım 2019 Çarşamba - 19:21




Trabzon’da son bir haftada yapılan operasyonlar hakkında bilgilendirme yapıldı.





Trabzon’da Emniyet Müdürlüğü tarafından son bir haftada yapılan denetimlerle ilgili bilgilendirme yapıldı.

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü 4-10 Kasım 2019 tarihleri arasında yapılan denetimlerle ilgili bilgilendirme yaptı.

Yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi; 

Emniyet Müdürlüğümüzce FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yapılan çalışmalar neticesinde; 20 şahıs yakalanmış, 1 şahıs çıkarılmış olduğu adli makamlarca adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, 15 şahsın ise gözaltı işlemleri devam etmektedir.

Ankara ilinde yürütülen dosya kapsamında, ekiplerimizce yapılan operasyon ile gözaltına alınan 1 şahıs SEGBİS ortamında çıkarılmış olduğu mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.


Kocaeli ilinde yürütülen dosya kapsamında, ekiplerimizce yapılan operasyon ile gözaltına alınan 1 şahıs Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerine teslim edilmiştir.

Rize ve Ağrı illerinde yürütülen ayrı dosyalar kapsamında 1’er şahıs ilimizde yakalanmış, ifadeleri alınan 2 şahıs işlemlerinin ardından emniyetten serbest bırakılmıştır.

311 Yabancı uyruklu şahsın denetim ve kontrolü gerçekleştirilmiş, 8 Adet Ruhsatsız Tabanca, 2 Adet Kurusıkı Tabanca, 348 Adet Fişek, 1 Adet Delici Kesici Alet, 270,26 gr Esrar, 6,44 gr Bonzai, 52 Adet Ecstasy Hap, Bin 405 TL Para (Hırsızlık), 10 Adet Sikke, 1 Adet Dijital Hassas Terazi, 2 Adet Plastik Düzenek (Uyuşturucu Kul.), 1 Paket Sigara Kağıdı (Çarşaf), 2625 Paket Kaçak Sigara, 83 lt Kaçak İçki, 21 Bin 200 TL ve 3 Bin 820 Dolar (Yasadışı Bahis) ele geçirilmiştir.

Ayrıca; Fuhuşla mücadele kapsamında Fuhuşa Teşvik Aracılık olayı ile ilgili 2 şüpheli hakkında işlem başlatılmış ve 13 bayan hakkında Kabahatler Kanunundan işlem yapılmıştır. Yabancı Terör Savaşçısı 1 bayan Geri Gönderme Merkezine teslim edilmiştir. Emre Aykırı Davranış ve Çevreyi Rahatsız Etme konuları ile ilgili olarak 19 şahsa Kabahatler Kanunundan işlem yapılmıştır. Değişik suçlardan arama kaydı olan toplamda 57 şahıs yakalanmıştır. Kayıp olduğu bildirilen 8 şahıs bulunmuştur. 1 Hacizli Araç yakalanmıştır. 1 Kıraathaneye Açıktan Alkol Tüketimi ile ilgili işlem yapılmıştır. 1774 Sayılı Kimlik Bildirme Kanunu kapsamında yapılan çalışmalarda 2 konaklama tesisine ilgili kanuna ikince kez muhalefetten kapatma kararı uygulanmış ve 1 konaklama tesisine ilgili kanununa muhalefetten 7 bin 352 TL idari para cezası uygulanmıştır. Kasten Yaralama, Taksirle Yaralama, Tehdit, Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma Hakaret, İş Kazası, Mala Zarar Verme, Kullanmak İçin Uyuşturucu Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak ve 6136 SKM suçları başta olmak üzere 31 olay aydınlatılmış ve 333 şüpheli hakkında işlem yapılmıştır. Farklı gün ve saatlerde parklar 274 kez kontrol edilirken, 465 işyeri kontrol edilmiştir.
    
Trafik ekiplerimizce yapılan denetimlerde ise Toplam 13 bin 589 araç ve sürücüsü kontrol edilmiş, Bin 964 araç sürücüsüne ve tescil plakasına toplam 556 bin 224 TL cezai işlem uygulanmıştır. Çevreye rahatsızlık veren, gürültü çıkaran, abartı egzoz kullanan 9 araç sürücüsüne trafik idari para cezası karar tutanağı düzenlenmiştir.

Bu kapsamda; Emniyet kemeri denetiminde 4 Bin 424 araç/sürücü kontrol edilmiş, 36 araç sürücüsüne, Motosiklet denetimlerinde 71 araç/sürücü kontrol edilmiş, 22 araç/sürücüye, Yolcu taşıyan araç denetiminde 520 araç/sürücü kontrol edilmiş, 180 araç/sürücüye, Yük Taşımacılığı yapan araçların denetiminde 2 Bin 642 araç/sürücü kontrol edilmiş, 133 araç/sürücüye, Okul Servis araçları denetiminde 158 araç/sürücü kontrol edilmiş, 3 araç/sürücüye, Alkol denetimlerinde 2 Bin 794 araç kontrol edilmiş 28 araç sürücüsüne, Radarlı hız denetiminde ise 375 araç/sürücüye işlem yapılmıştır. Yapılan denetimlerde 212 araç trafikten men edilmiştir.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap